Mílaři už se těší ze svých trik

22.9.2015
<p>Tento víkend se sjela početná část mílařské rodiny oslavit závěr letošního vydařeného ročníku extrémního závodu napříč bývalým Československem ISOMA 1000 Miles Adventure do kempu Borný na Máchově jezeře.</p>

Pátý ročník závodu byl ve znamení rekordů a kuriozit. Startovala nejpočetnější skupina závodníků (152) z 9 zemí ve věku 21 až 68 let – úspěšní bikeři, běžci, koloběžkáři a dokonce i tandemisté. Čekaly je nemalé potíže na trati, extrémní výkyvy teplot, a přesto padl rekord v počtu závodníků, kteří dojeli až do cíle dlouhé trasy. Bylo jich 92 a každý z nich přispěl každým svým ujetým kilometrem 20 haléřů pro spolek Trend vozíčkářů Olomouc.

Peníze poskytla firma A.Raymond Jablonec. Šek v hodnotě 29 200 Kč převzal na slavnostním vyhlášení Tomáš Helísek, PR manager spolku. Tento spolek získané finance využije na zajištění asistenčních služeb pro své klienty odkázané na invalidní vozík. Tím dostal závod další rozměr, kromě překonávání sama sebe také pomoc lidem, kteří neměli v životě takové štěstí. Přibližně 110 závodníků, 23 dobrovolníků a více než 70 rodinných příslušníků a fanoušků závodu celý víkend vzpomínalo na krásné časy na Mílích. Večery patřily živé kapele a družení se na parketu, ale i u baru. Je vidět, že Mílaři vydrží vážně dost, protože i přes náročný páteční večer ráno vstali a asi 60 z nich vyrazilo na třicetikilometrovou vyjížďku „kopkovským terénem“.

Odpoledne proběhlo vyhlašování výsledků, byl předán šek pro spolek Trend vozíčkářů Olomouc a jako každý rok byla předána finisherská trika. Překvapení čekalo na jezdce na dvojkole, kteří za zdolání cíle 1000 mil dostali dvojtriko. A mílařský rekordman Petr Ozogán, který na Afterparty přijel na koloběžce, obdržel za poslední ale přeci první místo (jediný koloběžkář v cíli 1000 mil) červenou lucernu, jako připomínku tradice z Tour de France. Po setmění se dějiště vyhlašování proměnilo v letní kino a divákům byla promítnuta premiéra filmu „Deníky bláznů“ a diashow z právě ukončeného ročníku. Letošní závod ISOMA 1000 Miles Adventure skončil, a už se začíná chystat 6. ročník. Mílaři přijeli vyzbrojeni financemi a při předávání trik prosili manželky a přítelkyně o svolení k absolvování Mílí dalších. Nakonec ho získalo 47 z nich, gratulujeme! A už se nemůžeme dočkat až to za rok znovu začne.

Odkaz na fotografie z Afterparty:

https://picasaweb.google.com/…vaAfterparty?…

Odkaz na fotografie ze závodu:

https://picasaweb.google.com/…ventureMedia?…

(tz)

foto: Roman Kegl, Lukáš Konečný a Anna Kopková

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu