V Jižní Africe se uskuteční důležité finále světového poháru handicapovaných cyklistů

10.9.2015
<p>Jihoafrický Pietermaritzburg byl až doposud známý především jako pořadatel závodů světového poháru či mistrovství světa horských kol. Nyní se zdejší pořadatelé rozhodli rozšířit svou pořadatelskou aktivitu také na početnou komunitu handicapovaných cyklistů a pro nadcházející víkend bude Pietermaritzburg dějištěm finálového závodu světového poháru handicapovaných cyklistů a v roce 2017 bude metropole obklopená strhující přírodou a národními parky s volně žijícími zvířaty dokonce dějištěm mistrovství světa handicapovaných cyklistů.</p>

Na členitých tratích bude od pátku do neděle na programu časovka jednotlivců a silniční závody všech kategorií. Časovka je situována do blízkosti vodní nádrže u městečka Howick a silniční závod se pojede v samém centru Pietermaritzburgu, který bude po oba závodní dny uzavřen pro potřeby cyklistů.

Náš reprezentační tým tělesně handicapovaných cyklistů ČATHS, který se od úterý připravuje přímo v dějišti závodu, přijel do Pietermaritzburgu ve velmi silném složení:

C4 Jiří Ježek

C2 Tereza Diepoldová

C2 Ivo Koblasa

H1 Patrik Jahoda

H3 Kateřina Antošová

Tým ještě doplní spastik Jiří Bouška (C4). Závod v Pietermaritzburgu bude velmi důležitý pro jednu z posledních možností zisku hodnotných bodů, ze kterých se bude následně vypočítávat kvóta českého týmu pro Paralympijské hry v Rio de Janeiru.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu