Pražský MTB pohár 2015 pokračuje v září dvěma závody

10.9.2015
<p>Dva připravované závody v Libuši a na Zličíně rozhodnou o celkových vítězích Pražského MTB poháru 2015.</p>

Seriál závodů horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové i výkonnostní kategorie včetně handicapovaných cyklistů v tomto roce zaznamenal nebývalý zájem účastníků a dosavadní závody na Zličíně, v Řepích a ve Kbelích se pokaždé pyšnily novým rekordem v počtu startujících, který vypovídá o popularitě seriálu a zisk tradičního poháru, jehož základem je klasická pražská žulová kostka se tak stává ceněnou záležitostí.

Velmi vyrovnané průběžné pořadí závodníků většiny kategorií slibuje boje o celkové vítězství do posledního závodu a to samé platí také pro soutěž týmů. Závod v Libuši se uskuteční v neděli 13. září na oblíbeném, okruhu, kterému nechybí prudká stoupání, sjezdy, technické pasáže ani rychlé rovinaté úseky. Pořadatelem libušského závodu je pražský klub SK Velo.

Zajímavostí je, že závod v Libuši bude zároveň Mistrovstvím Prahy pro mládežnické kategorie, což je vzhledem k početné pražské bikové komunitě trofej velmi prestižní.

Finálový závod na Zličíně, jehož pořadatelem je CK Calabrone přivítá bikery v Bike Parku Zličín o týden později, v neděli 20. září. Perfektně připravený Bike park Zličín bude pro mnoho bikerů rozloučením s úspěšnou sezónou cross country. Mimo předání již zmíněných tradičních pražských pohárů a hodnotných cen od společnosti Nutrend, proběhne na Zličíně také losování výherců atraktivních cen. Všechny ceny, kterým bude, podobně jako v minulém roce, dominovat kvalitní horské kolo, věnovala do tomboly firma Specialized.

Seriál závodů Pražský MTB pohár byl založen v roce 2013 jako lokální pražská soutěž, ale velmi rychle si získal celorepublikový zájem bikerů. Pro své zaměření na všechny věkové i výkonnostní skupiny cyklistů včetně handicapovaných jezdců a pro vysokou návštěvnost byl Pražský MTB pohár zařazen do projektu České unie sportu – Sportuj s námi.

Patronem Pražského MTB poháru je nejúspěšnější handicapovaný cyklista světa, šestinásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek.

Propozice, fotografie, průběžné pořadí a další informace na www.prahamtb.czwww.skcpraha.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu