Znojmo dvojkolmo

1.9.2015
<p>Prázdniny jsou u konce, ale Kolo pro život jede dál a má pro vás přichystané ještě čtyři velké bikerské akce. Po loňském více než vydařeném závodě s účastnickým rekordem nad 2000 bikerů, letos seriál zavítá do Znojma podruhé. Hned první zářijovou sobotu, 5. 9. se můžete opět těšit na Znojmo Burčák Tour Kooperativy. Čeká na vás krásné město Znojmo, nádherná okolní příroda a samozřejmě i burčák a víno ve všech skupenstvích, jaké si dovedete představit. Zájemci o kteroukoliv ze tří tras nebo dětské závody Junior Trophy se můžou do závodu hlásit až do do půlnoci 31.8. přes webové stránky <a href="http://www.kolopro.cz">www.kolopro.cz</a> Pokud to nestihnete přes počítač, nevadí, v předvečer závodu (18:00 – 20:00) nebo dopoledne před startem (8:00 – 11:00) se můžete přihlásit na místě v prezenční kanceláři závodu u Louckého kláštera.</p>

Znojemskem se můžete projet ve třech různě dlouhých distancích. Hlavní závod měří 57 km a oproti ostatním kápéžetkovým trasám má minimální převýšení 446 m. Kdo se vyzná, tuší, že se nepojede, ale poletí a bude to pěkně rychlé. Absolvovat můžete i zkrácenou trasu na 31 km (převýšení 308 m) nebo dokonale pohodovou Fitness jízdu pro výletníky a rodiče s dětmi v délce 13 km (převýšení 173 m). Ať vyberete kteroukoliv délku, nebudete litovat. Půvabná krajina jihozápadní Moravy, úchvatná panoramata historického města Znojma, řeka Dyje s národním parkem Podyjí, Zámecký a Jaroslavický rybník a révou obsypané vinohrady spolu s netradičně zásobenými občerstvovačkami (burčák bude!) se vám určitě budou líbit.

Hlavní závod, trasa B odstartuje v srdci Znojma na Masarykově náměstí v 11:30. Další dva závody, trasa C a D (Fitness jízda) odstartují z centra veškerého dění v Louckém klášteře, hodinu po startu hlavního závodu. Pořadatelé se po zkušenostech z prvního ročníku rozhodli pro několik zásadních změn. První z nich je nový prostornější a místu startu hlavního závodu bližší zázemí akce v Louckém klášteře. Další se týkají úpravy jednotlivých tras a zajištění bezpečnosti jízdy závodníků všech výkonnostních kategorií. Výsledkem toho je zbrusu nová Fitness jízda.

Trasa hlavního závodu vede převážně v opačném směru než loni. Stejně jako trasa C pokračuje ze Znojma přes Oblekovice a Načeratický kopec do Tasovic. Po průjezdu kamenolomu Tasovice směřuje do Strachotic, kde se obě trasy rozdělí. Hlavní závod pokračuje přes Oleksovičky okolo Jaroslavického rybníka a zámku do Jaroslavic, kde je na náměstí občerstvovací stanice. Odtud závod dále vede podél hranice po Rakouské straně přes vinice a vrch Lampelberg. Zde vinařství Lahofer připravilo pro účastníky nejdelší tratě bezplatnou ochutnávku svých vín! Odtud směřuje závod přes Dyjákovičky do Vrbovce, kde se opět obě delší trasy spojí a pokračují vinohrady k tunelu pod E 59. Po průjezdu následuje občerstvovací stanice u vrboveckých vinných sklepů. Dále trasa pokračuje okolo letiště do Nového Šaldorfa a Oblekovic s cílem ve Znojmě v Louckém klášteře. Na trase B a C se mohu závodníci těšit na “tekuté” prémie vinařství Lahofer a Barabáš, vyplatí se tedy šlápnout do pedálů!

Trasa D, Fitness jízda pro začátečníky a Rodinné týmy má po zkušenostech z loňského roku svoji zcela samostatnou trasu. Z Louckého kláštera směřuje po silnici přes Sedlešovice a Nový Šaldorf směrem na Konice a následně se terénem vrací do Znojma. Podél řeky Dyje vede k Obří hlavě a po občerstvení v centru pro volný čas se vrací po druhém břehu Dyje do cíle v Louckém klášteře. Všechny kategorie dětských závodů Junior Trophy budou probíhat před startem hlavního závodu dopoledne v parku u areálu Louckého kláštera. Začínáme nejstarší kategorií, vyvrcholením dětských klání budou závody v kategorii „odrážedla“. Zveme všechny holky a kluky, kteří mají doma kolo, aby si přišli vyzkoušet závody na horských kolech nebo se jen tak projet.

Hlavní partner závodu pojišťovna Kooperativa připravil pro závodníky nepostradatelné DEPO Kooperativy. To obsahuje Mycí zónu s wapkami a hadicemi pro očištění kol, převlékárny a sprchy s teplou vodou pro závodníky, Bezpečnou zónu pro bezplatné uložení kol a technický servis. V letošním roce kromě těchto osvědčených služeb hlavní partner KPŽ boduje s novinkou – Kurz první pomoci pro děti, kde se zdravotníci snaží naučit děti, ale i dospělé základům první pomoci, zaměřené především na cyklistická zranění.

V celém areálu a v okolí Louckého kláštera je připraven bohatý doprovodný program pro malé i velké. Děti se mohou těšit na spoustu her a soutěží v Dětském klubu a Modré zóně České spořitelny, připraven bude i LEGO stan, pumptrack Chupa Chups a bohatá tombola. K poslechu bude hrát cimbálová muzika a další hudební soubory, k náladě jistě přispěje čerstvý burčák a svěží víno z produkce vinařství Znovín Znojmo, které sídlí právě v Louckém klášteře. Určitě stojí zato přijet do Znojma na celý víkend, město s pamětihodnostmi si prohlédnout a navštívit některý z místních vinných sklípků 🙂 Extra dárky pro účastníky a závodníky si připravili partneři seriálu a závodu, rozdávat se budou Blesk karty nebo tradiční kyselé okurky.

Naložte kolo a přijeďte si prodloužit léto do Znojma, těšíme se na vás!

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu