Sudety s řadou změn na trati

14.8.2015
<p>21. ročník MTB marathonu Specialized Rallye Sudety se uskuteční v sobotu 12. září v Teplicích nad Metují jako finále Českého poháru MTB Strabag Cup 2015. Ke dni uzávěrky přihlášek s tričkem v ceně startovného bylo ve startovní listině 648 přihlášených mužů a žen, z toho 446 na dlouhou, 168 na střední a 35 na krátkou trať.</p>

Kdo se nestihl přihlásit a má o tričko zájem (bude fakt pěkný), ten si ho ještě může objednat prostřednictvím poznámky v přihlášce za 150 Kč do pátku 14. srpna, kdy je zároveň druhá uzávěrka přihlášek pro startovní čísla se jménem. Do tohoto dne také musí být připsána platba startovného na účet 35–1182986329/0800. Pokud jste startovné zaplatili před více než třemi dny a přesto je ve u vašeho jména poznámka „V PROCESU“, tak nám napište, protože vaše platba nebyla spárována s přihláškou nebo vůbec nedorazila. Více informací naleznete na webu závodu.

Díky opravě silnice v Adršpachu a objížďkové trase v Dědově jsme se po dohodě s majiteli pozemků rozhodli pro pár změn na trati, které ji sice neprodlouží, ale trochu ztíží a hlavně se Vám budou líbit. První vylepšení je už na 10. km v Adršpachu, kde po sjezdu z Kalous NEPŘEJEDEME koleje, ale pojedeme rovně pod skalami okolo chaloupek až pod Tři Obry. Tam odbočíme doleva k Zámku a okolo stájí vystoupeme mezi pastvinami na Šibeniční vrch. Odtud pokračujeme k Bukové stráni, kterou se dáme šikmo dolů kolem Jezevčí nory na Vypich, kde se napojíme na původní trať. Tato změna nabídne neopakovatelné výhledy na Adršpašské skály a možná uvidíte i jezevce (má asi metr a nemá lidi moc rád).

Druhá změna je znovuvytvoření krátké trasy, která povede společně s dlouhou a střední až na Bukovou horu (20. km), kde odbočí doprava po starých Sudetech kolem Kříže smíření do Horních Teplic, doprava ke Skalnímu mlýnu v Bučnici a odtud po cyklostezce podél Metuje, kolem vstupu do Teplických skal na Kamenec, kde se před sjezdem do parku napojí na střední a dlouhou trasu. Třetí změna je na střední a dlouhé trati na 30. km před Honským Pasem, kde se NEPŘEJEDE silnice, ale odbočí se doleva dolů Bizoní stezkou až k Lesním domkům, kde odbočíme doprava nahoru, skrz podjezd pod silnicí pokračujeme dál až na lesní cestu, po které se dáme doprava k silnici. Pěšinkou podél ní vystoupeme zpět na Honský Pas, kde se napojíme na původní trať. Poslední novinka je 10 km před cílem v Dědově. Po sjezdu Hlubokou cestou z Ostaše do údolí Klučanky se před viaduktem dáme ostře doprava nahoru k lomečku, kde odbočíme doleva a sjedeme kolem lesní chatky pod další viadukt na zadní cestu Dědovem. Z ní odbočíme doprava a vzápětí doleva přes dřevěnou lávku a silnici na poslední občerstvovačku U Brandejsů. Samostatná část krátké trasy bude označena červenými trojúhelníky ve žlutém čtverci, samostatná část střední trati bude značena fialovými trojúhelníky ve žlutém čtverci. Ostatní změny jsou platné pouze pro letošní rok a budou označeny přechodným značením až v týdnu před závodem.

Tomáš Čada

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu