Bikerský festival v Karlových Varech

10.8.2015
<p>V sobotu 15. srpna budete mít možnost už pošestnácté okusit na horském kole nejkrásnější zákoutí lázeňský lesů a bezprostředního okolí Karlových Varů. Po červencovém filmovém festivalu zaplní v polovině srpna krásné západočeské město pro změnu příznivci cyklistiky.</p>

Karlovarský AM Bikemaratonu České spořitelny, známý také pod svými zkrácenými názvy Artík nebo Artamon, nabídne závodníkům výběr ze tří různě dlouhých tras, děti si to mezi sebou rozdají na kolech v rámci dopoledních závodů seriálu Junior Trophy a v 13:30 můžou vyrazit spolu s rodiči na trasu pohodové Fitness jízdy s průvodcem. Oproti loňskému roku čeká závodníky jedna podstatná změna v podobě přesunutí zázemí závodu (a tedy i dojezdu do cíle všech tras) na stadion Závodu míru. Důvodem jsou stavební úpravy dosavadního zázemí v přírodním parku Meandr Ohře, kam se závod vrátí opět v roce 2016.

Již před několika lety byla jako místo startu trasy B a C zvolena jedna z nejatraktiv­nějších lokalit K. Varů – Třída T. G. Masaryka, která se nachází v samém centru města. Start je od místa prezentace na stadionu Závodu míru vzdálený necelé dva kilometry. Trasy závodu v délkách 16, 37 a 57 km jsou vedeny nejkrásnějšími zákoutími lázeňský lesů a bezprostředním okolím Karlových Varů. Zdejší terény se vyznačují pestrostí povrchů, výrazným převýšením, náročnou dynamičností a romantickými, dech beroucími panoramaty. Nezaměnitelné jsou fialové polštáře rozkvetlých vřesovišť a brody, ve kterých se v horkém létě krásně osprchujete. Na své si přijdou jak elitní profesionální bikeři, tak amatérští cyklisté, holdující rekreační jízdě. Kdo o své účasti váhá kvůli úmornému vedru, ať odhodí všechny pochybnosti a vyrazí, karlovarský závod patří k těm nejbikovějším v celém seriálu KPŽ a vyplatí se sem přijet!

Díky přesunutí místa cíle došlo pouze k drobným úpravám tratí, změny, které si vynutila stavební situace v Meandru Ohře, se týkají pouze dojezdů přímo do cíle na stadion. Zachovány budou všechny nejoblíbenější úseky trasy,… průjezd kolem rozhledny Diana, hravá pasáž kolem Jeleního skoku, polňačka k obci s příznačným názvem Kolová, Peklo, kde závod vede panenským terénem přes dva menší brody, vřesoviště, serpentiny místními zvané „lanýžovka“, nejstrmější stoupání po „Hadí stezce“, rybník Linfart s kostelem ze 13. století, dřevěná vyhlídka nad Doubským lomem… Cestou navíc můžou závodníci doplnit energii a tekutiny na 3 občerstvovacích stanicích.“

Závody seriálu Kolo pro život nejsou pouze pro dospěláky, ale také pro ty nejmenší. Děti se mohou těšit na závody Junior Trophy. Jejich tratě jsou vytyčeny přímo v areálu stadionu Závodu míru. Celý den si navíc mají možnost hrát si v Dětském klubu, jehož centrem je dvouvěžaté tee-pee se spoustou hraček a her. Ani v Karlových Varech nebude chybět Škola kola, LEGO stan, Modrá zóna s celou řadou soutěží a Pumptrack Chupa Chups, kde děti pod odborným vedením potrénují svou zručnost na kole. Všechny děti do 9 let dostanou v cíli závodu motivační dárek – ministavebnici LEGO. Po vyhlášení vítězů na pódiu čeká stejně jako dospěláky také děti vylosování tomboly.

Účastníci závodu budou mít k dispozici nadstandardní servis, na který jsou při závodech KPŽ zvyklí, zapojit se mohou také do dvou soutěží, které generální partner projektu, Česká spořitelna zaštiťuje. Kromě Finálové hry, kde se i letos hraje o osobní automobil ŠKODA AUTO a 16 hodinek Festina z limitované edice, je to I tipovací soutěž o startovné na závod KPŽ zdarma a cyklistický dres s podpisem Michala Starka. Michal se závodu na 37 km v Karlových Varech osobně zúčastní a tipovat se bude prostřednictvím webových stránek KPŽ na jeho čas.

Prezenční kamion KPŽ pro přihlášení do závodu na místě bude na stadionu Závodu míru otevřen pro přijímání přihlášek od pátečních 18:00 do 20:00. V sobotu 15. 8. ráno otevře okénka všem zájemcům o závod v 8:00. Přihlásit děti je možné do 9:20 (11:40) dle věkových kategorií, dospěláci mají čas do 11:00 (11:30) podle trasy, které se zúčastní. Možno přihlásit se za nižší cenu online na www.kolopro.cz končí v pondělí 10. 8. o půlnoci.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu