International MTB marathon Malevil Cup je již o víkendu

18.6.2015
<p>Další díl Author marathon tour se uskuteční v sobotu 20. června. Pořadatelé závodu z Pakli sport klubu hlásí připraveno. Startovní listina čítá na tisíc bikerů a bikerek všeho věku. Prověří je náročná, ale spravedlivá trasa vedená po území Čech i Německa v distancích 100, 65 a 40 km. Tradičním místem, kde se rozhoduje o vítězi, je vrchařská prémie na vrcholu Hochwaldu (Hvozd), která je pro diváky dostupná i Oybinským „gumibahnem“.</p>

Může se zdát, že je startovní listina chudší o elitní bikery nebo známé osobnosti. Není tomu ale úplně tak. Díky zařazení závodu do UCI MTB marathon serie a seriálu MarathonMan Europe jsou na startu závodníci z 12 zemí Evropy a Nového Zélandu.

Na start se postaví např. vítěz prestižního marathonu ve Willingenu Peter Hermann, který porazil i marathonce z elitního marathonského týmu Bulls. Nor Lars Garnberg ve Willingenu pátý na trase Malevilu dokonce již trénuje. Z Čechů hledejme favority mezi marathonskými specialisty Janem Jobánkem (4. na ME 2012) nebo Michalem Bubílkem. Vítězka Cape Epic z roku 2013 Catherine Williamson (GBR) bude nejspíše favoritkou mezi ženami.

Roli startéra marathonu se ujme známý lyžařský mág a hlavní servisman České biathlonové reprezentace Danillo Müller. Na start čtyřicítky si stoupne jeho „šéf“, hlavní trenér Mára Lejsek. Protože se pořadatele závodu snaží o propagaci registru dárců kostní dřeně, kterého je ČBU také patronem, čeká na někoho z Vás na Malevilu překvapení.

Pořadatelé z Jablonného se drží hesla, že Malevil je pro všechny, proto jsou i letos součástí dětské závody nebo rodinná Čokojízda. Sobotní opravdu nabitý program uzavře tradiční Bikepárty v Malevilské jízdárně. Co dodat? Přijďte si Malevil Cup užít také! Registrace pro příchozí je možná ještě tento pátek od 16.00 hodin a v sobotu od 6.30 hodin.

Jste-li zdrávi, přijďte se nechat zapsat do registru dárců krvetvorných buněk a boji proti leukémii. Ten pocit za to stojí!! www.darujzivot.cz www.malevilcup.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu