Seriál benefičních akcí pokračuje tento víkend

18.6.2015
<p>Sobotní a nedělní akce v Novém Strašecí na Křivoklátsku a v Kolči tvoří dohromady unikátní dvoudenní výzvu pro všechny cyklisty.</p>

Sobotní akce zavede účastníky stejně jako v loňském roce do hvozdů a kopců kolem Křivoklátska, kde změří své síly na šesti stoupáních. Registrace, zahájení akce a závěrečné zhodnocení je v Novém Strašecí, které je partnerem akce.

Druhý den pak cyklisté zahájí v Kolči, aby je pořadatelé ve spolupráci s obcemi Zákolany a Blevice vyslali tentokrát na tři stoupání v nejbližším okolí na akci s hravým názvem „Kolem Kolče na kole“.

Odpoledne pak akce vyvrcholí eliminačním závodem v obci Blevice. Eliminátor je sportovní disciplína, kdy do rozjížděk nastupují jezdci po čtyřech, aby vždy dva nejlepší postoupili do dalšího kola – stejný postupový klíč se používá při skikrosu, fourcrossu, XC eliminátoru či lyžařském sprintu. Do této disciplíny budou jezdci nasazeni podle výkonů z dopoledního programu.

Kromě výsledků jednotlivých dnů, bude vyhlášeno i pořadí těch, kdo absolvují úplný víkendový program.

Obě akce se konají i díky podpoře, které se seriálu dostalo od Středočeského kraje a od obcí Blevice, Koleč, Nové Strašecí, a Zákolany a množství dobrovolníků a partnerů projektu Sport pomáhá, který se letos ukazuje v tom nejlepším světle.

Z minulých akcí připomeňme úspěšnou akci ve Stodůlkách, závod horských kol , Jarního vrchaře v Tuchoměřicích, Jarní výběh na Sněžku a Berounského cyklíska, jejichž účastníci přispěli významnými částkami do registrované veřejné sbírky zřízené ve prospěch projektu.

Například účastníci výběhu na Sněžku vybrali 66.000 Kč, které jsou určeny na realizaci sportovních soustředění 11 dětí z dětských domovů, pěstounských či sociálně slabých rodin, 8 dětí dostane sportovní batohy a 16ti klukům z dětského domova se zaplatí pronájem tělocvičny na florbal.

V těchto dnech, kromě výše uvedených akcí, absolvuje bikerka Markéta Peggy Marvanová v rámci projektu Sport pomáhá Great Divide Tour (4418 km z Kanady přes Spojené státy až na hranice s Mexikem), během které shromažďuje prostředky na pořízení elektrického dvojkola pro Danielu Máĺkovou. Zapojit a pomoci se může každý. ( http://j.mp/…yJedeProDáju )

Více informací na http://j.mp/sportpomaha

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu