Kopřivná BikeOpening 2015

10.6.2015
<p>Kola, prach, testování a hlavně zábava. Tak by se dala charakterizovat akce s názvem Kopřivná BikeOpening 2015, která oficiálně odstartovala letní sezonu v bikeparku Kopřivná pod Pradědem.</p>

Uplynulý víkend se v Malé Morávce pod Pradědem sešlo velké množství bikerů, aby vyzkoušeli nový a atraktivní Spicy Freeride, big air bag, pump track či DH trať, podívali se na oblíbený Fun trail či se jen tak projeli po okolních lesích. Počasí přálo na výbornou, a tak v Malé Morávce nic nebránilo prožití skvělého bikového víkendu, v němž se pořád něco dělo.

Kromě ježdění na svém kole měli účastníci skvělou příležitost otestovat některý z 50 připravených strojů značek Lapierre, Commencal, Ghost, fatbiky Salsa nebo netradiční městská kola Electra. Soudě dle prázdných stánků jednotlivých značek bylo zájemců o testování opravdu hodně a servisáci se až do večera nezastavili. Každý registrovaný účastník dostal navíc dárky od Funparku Kopřivná pod Pradědem, poukaz na jídlo a pití a také Sládkovu limonádu.

Pro zájemce byl připravený i doprovodný program, který zahrnoval několik soutěží. Při Big Airbag best tricku „padaly“ opravdu neskutečné triky a byla radost se na kluky koukat. Diváci mohli vidět nespočet variací salt vzad i vpřed, 360, 720, triky přenesené z freestyle motokrosu, prostě kluci se fakt předháněli, kdo dá větší šílenost! Nakonec vyhrál Pavel Havran Havry, stříbro bral Pavel Valuš a na třetím místě skončil Martin Fiala s flipwhipem.

Během celého odpoledne jsme měřili všem zájemcům čas na nové freeridové trati, kde si mohli bikeři se závodními ambicemi vyzkoušet svoji rychlost a porovnat se s kamarády.

Večerní program byl pro změnu obohacen o koncert kapely Gusta Vomacka Worcestra, která doplnila afterparty s Jägermaisterem. Během sobotního odpoledne nechyběla ani přehlídka aut Alfa Romeo, jejichž majitelé měli právě v termín otvíračky na Kopřivné velký sraz.

Tratě byly řádně otestovány a vše dostalo dostatečně zabrat. Bylo skvělé vidět, kolik lidí dorazilo, pevně věříme, že se ježdění líbilo a že si užili víkend stejně dobře jako my. Díky všem účastníkům i partnerům akce (časopis Velo, Lapierre, Commencal, Ghost, ION, Cratoni, ESI Grips, Jägermeister, obci Malá Morávka a Lesům ČR) a snad se znovu uvidíme na Kopřivné při další akci!

Kamil Tatarkovič

Foto: David Kužela

.

Otevírací doba Funparku Kopřivná pod Pradědem 2015

červen – víkendový provoz

červenec-srpen – každodenní provoz

září – víkendový provoz

Více info www.koprivna.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu