V květnu Bike Festival, přehlídka cyklistiky pro celou rodinu

1.5.2015
<p>Největší pražská cyklostezka po roce opět ožije cyklistikou. Druhý ročník Bike Festivalu se odehraje 16. – 17. 5. 2015 v areálu Freestyle Park Modřany. Své novinky představí přes 50 předních cyklistických značek. Součástí akce bude bezplatné testování více než stovky jízdních kol a víkendový doprovodný program pro děti i dospělé cyklisty.</p>

Freestyle Park Modřany se uprostřed května promění v oázu cyklistiky. Již druhým rokem zde na ploše přesahující 5000 m2 odprezentuje novinky a poslední trendy přes 30 vystavovatelů zastupujících více než 50 značek pouze z cyklistiky.

V rámci Bike Festivalu bude mít každý možnost bezplatného testování více než stovky jízdních kol včetně elektrokol na značených terénních a silničních trasách. Organizovány budou společné vyjížďky a workshopy pro děti i dospělé cyklisty. Nebude chybět dětské dopravní cyklo hřiště s možností zapůjčení dětských kol a odrážedel, testovací dráhy s proměnlivými povrchy nebo trial show. U jednotlivých vystavovatelů budou mít návštěvníci možnost si nechat svá kola zdarma zkontrolovat a seřídit.

“Minulý rok jsme byli velmi pozitivně překvapeni, jak na myšlenku Bike Festivalu, který do té doby neměl žádnou historii, reagovali vystavovatelé a jak kvalitně se podařilo celou akci připravit. Pokud letos vyjde počasí, myslím, že zažijeme skvělé dva dny s cyklistikou,” říká Martin Huleja z asociace AVDK.

Areál Freestyle Park Modřany (www.freestylepark.cz) leží na nejfrekventovanější pražské cyklostezce A2 vedoucí z centra města na Zbraslav. Areál je snadno a bezpečně dostupný na kole, což je i doporučený způsob dopravy na Bike Festival.

Návštěvníci budou mít k dispozici úschovnu, kde bude možné bezpečně ponechat jízdní kolo, v klidu si projít celý areál a vyzkoušet některá z testovacích kol. Vstupné je pro všechny zdarma.

Více informací o Bike Festivalu naleznete na stránkách www.bikefestival.cz. Bike Festival pořádá Asociace výrobců a dovozců jízdních kol a velomateriálu, AV­DK.

Kontakt: Martin Huleja, Asociace AVDK, tel: 773 133 099, email: info@bikefestival.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu