V Plzni opět triumfoval Jiří Nesveda

30.4.2015
<p>Čtvrtý díl GIANT LIGY se jel v Plzni tentokrát za pěkného jarního počasí. Ve sportovním areálu SK Rapid Plzeň po týdnu opět zazářil Jiří Nesveda (AC Sparta Praha) a do dalšího závodu si udržel žlutý dres lídra seriálu.</p>

Čtvrtý podnik GIANT LIGY odstartoval s celou řadou zvučných jmen. V Plzni se tak po pauze představil František Raboň (SKP Rapid Cyklistika), který se chtěl trochu otestovat před blížícím se závodem Pavé Tour Milovice: „ Jedu tam s firmou Specialized, v rámci akce spíš takovou hobby jízdu. Doufám, že se budeme všichni dobře bavit.“

Vedle Raboně byl na startu i cyklokrosový reprezentant Vladimír Kyzivát (Johnson Control AŠ Mladá Boleslav) a Vojtěch Nipl (PUSKINAK.cz). Nechyběl ani třetí muž KPŽ Jiří Hudeček (Symbio Cannondale), nebo nadějný Jan Rajchart (Česká spořitelna – Accolade).

V Plzni na Grand Prix tak byla kompletní česká špička, kde se o prvenství přetahovali týmy Sparty a Puškiňáku.cz. Dukla nebyla v plné síle, ale ani Denis Rugovac se neztratil a vybojoval skvělé čtvrté místo.

Prvenství na pásce, kdy v každém kole si první dva jezdci rozdělovali 2 a 1b prakticky nezpomalovalo startovní pole. Od prvního šlápnutí se jelo naplno a v závodě tak nebylo místo, kdy by se někdo nepokusil odskočit z pelotonu.

Ke konci závodu se na pouhé dva body přiblížil Vojtěch Nipl k Jiřímu Nesvedovi. Ten náskok však díky týmu a trochu štěstí uhájil a mohl se tak radovat z dalšího vítězství v řadě.

Nejaktivnějším jezdcem v měsíci dubnu se stal Denis Rugovac (Dukla Praha). Ženám kralovala Barbora Džerengová (Dukla Praha), juniory vyhrál plzeňský odchovanec Jakub Křikava (TJ ZČE Cyklistika Plzeň) a kategorii Masters jezdce nad 45 let Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha).

Jiří Nesveda v cíli: „Dnes opět vyšla týmová taktika. Ze začátku se mi podařilo získat bodový náskok a držet ho až do cíle.“

Vojtěch Nipl v cíli: „Škoda těch dvou bodů. Druhé místo je pěkné a po cyklokrosové sezoně se pomalu dostávám do tempa.“

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu