V prvním díle Giant ligy triumfoval Medek

6.4.2015
<p>První díl Giant ligy přilákal do Plzně na start hvězdy domácího pelotonu. Sportovní areál SK Rapid Plzeň tak zazářil ve hvězdně obsazené Grand Prix, kterou tentokrát ovládl Tomáš Medek (PUSKINAK.cz).</p>

Úvodní podnik GIANT LIGY vyšperkoval svou účastí cyklokrosový reprezentant Radomír Šimůnek (Corendun-Kwadro) a nestárnoucí Milan Kadlec (Dukla Praha). Start si tentokrát nenechal ujít ani bronzový olympionik Jan Řehula.

Do Plzně přijel i Mistr světa do 23 let horských kol Ondřej Cink (Multivan-Merida) a závod si užil tentokrát tréninkově.

Peloton se držel dlouho pohromadě, což nejvíce vyhovovalo dobře připravenému Medkovi. Ten se hned po třech vyhraných bodovacích spurtech dostal do vedení, které držel až do cíle. Po 20 km závodu, kdy se peloton rozdělil díky pádu na dvě skupiny, se na čele vytvořila devítičlenná skupina jezdců vedená Martinem Boubalem (CK Příbram Fany gastroservis). Ve vedoucí skupině byl dobře zabudovaný i loňský vítěz Tomáš Holub (AC Sparta Praha). Náskok skupiny byl však po 6 km smazán hlavně aktivitou jezdců týmu PUSKINAK.cz.

Poslední dvojnásobně bodovaný spurt vyhrál zkušený dráhař Jan Dostál a to ho katapultovalo na 2. místo celkového hodnocení.

Z vítězství se tentokrát radoval mladý rychlík z Jižních Čech Tomáš Medek před Janem Dostálem a Jiřím Nesvedou.

Nejaktivnějším jezdcem se stal Jan Svorada (PUSKINAK.cz). Ženám kralovala Božena Kučerová (NejlevnejsiPNEU Cycling), juniory vyhrál Daniel Babor (Kovo Praha) a kategorii Masters jezdce nad 45 let Petr Prokeš (Sweep Cycling).

Jiří Nesveda v cíli: „Nebylo to podle představ. Tomáš Medek měl dneska perfektní vláček. “

Tomáš Medek v cíli: „Kluci z týmu odvedli dobrou práci. V koncovkách jsem byl dneska nejrychlejší. Vítězství mě těší.“

Jan Řehula v cíli: „Čeká mě teď drobná operace, tak doufám, že se brzy vrátím. Do Plzně se vždy těším.“

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu