Naučte se budovat stezky

30.3.2015
<p>V uplynulých měsících pracovali organizátoři z asociace ČEMBA na přípravě dalšího školení trailbuildingu. Stěžejním bodem pro výslednou podobu je spolufinancování této akce. Výše této podpory rozhodne o podobě školení.</p>

V Čembě vnímáme jako velmi důležité rozvíjet znalosti pro dobré naplánování nových stezek a nabídnout rady a zprostředkovat zkušenosti, jak realizovat stezky, které budou generovat skvělé zážitky pro různé skupiny návštěvníků, minimalizovat konflikty a budou dlouhodobě udržitelné.

Vše nasvědčuje tomu, že školení se bude konat ve dnech 19.-21. 6. 2015. Cena se bude pohybovat do 5000 Kč a předcházet by mu měl legislativní seminář Romana Kalabuse. Školení je určeno jak pro začátečníky, kteří nevědí, kde začít, tak pro zkušenější trailbuildery, kteří často pracují intuitivně bez jasné představy. Zároveň i pro ty již více zkušené, kteří získají rady a tipy od profesionálních trailbuilderů. Počet účastníků bude omezen přibližně na 20–30 jednotlivců (v závislosti a konečném počtu školitelů).

Školení zahrnuje teoretickou přípravu s nosnými tématy proč budovat udržitelné traily a co to udržitelné traily jsou, role plánování a designu v udržitelnosti, nejdůležitější techniky a pravidla při hodnocení trailů, identifikace potenciálních budoucích problémů, jak zajistit přirozené, bezpečné a zábavné flow.

Chybět nebude ani praktická část v terénu, kde se účastnící dozvědí podle čeho a jak vybírat místo pro vznik nové stezky, jak začít stavět na “zelené louce”, pracovat se sklonoměrem a jeho zásadní důležitosti při plánování, design několika metrů vlastní stezky, či jak zajistit přirozený průtok vody přes stezku.

Více informací i odkaz na přihlášení naleznete na www.cemba.eu

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu