Top lákadla FOR BIKES 2015

24.3.2015
<p>V Hale 2 bude na stánku firmy Progress Cycle k vidění závodní stroj XC LIV Lust Advanced, tedy dámské karbonového fulla na 100 mm zdvihu přední české bikerky Jitky Škarnitzlové, která bude od letošního roku jezdit v dresu LIV Cycling. Bike je osazen vidlicí Manitou, sadou Shimano XTR, zapletená kola a komponenty jsou od Giantu, pneu Vittoria Barzo, sedlo fi'zi:k Gobi, pedály crankbros šlehače nebo karbonový košík na lahev LIV. Značku LIV na celosvětové úrovni propagují největší současné hvězdy ženské závodní cyklistiky – Marianne Vos a Pauline Ferrand-Prévot.</p>

V nepřehlédnutelném stánku časopisu Velo si můžete posedět, poklábosit a dát si skvělou kávu Trombetta. Kromě toho si tu můžete za třicet korun zakoupit siluetu cyklisty „Beru ohled“ která, nalepená na zádi vašeho auta bude hlásat do světa nejen to, že jste řidič i cyklista zároveň, ale především fakt, že jste řidič ohleduplný ke všem slabším účastníkům silničního provozu! Černý nebo bílý biker případně černý nebo bílý silničář by na vašem autě nemeli chybět. https://www.ivelo.cz/…-ohled-a-ty/

V Hale 3 se představí kola a doplňky značky Specialized, která v loňském roce návštěvníkům přiblížila dámskou kolekci. Ani v letošním roce nebude Specialized chtít upoutat na celou svou kolekci, expozice bude postavena na myšlence ‚Fit For Fitness‘. “Rádi bychom přiblížili lidem naše fitness alias krosová kola. Účelem naší prezentace je tzv. začít od píky, dostat lidi na kolo, aby vůbec začali na kole jezdit. Pak se mohou posunout dál na horská nebo silniční kola,” uvádí Radka Koudelová ze Specialized.

Prvotřídním zážitkem bude návštěva stánku Kolokrám v Hale 4. K vidění bude největší expozice značky Lightweight, vyrábějící zapletená kola, která již nejednou dovezla své uživatele k těm nejvyšším metám. Našince jistě potěší jejich obutí domácí značkou Tufo, starající se o kompletní pokrytí potřeb expozice ve speciální kolekci galusek a plášťů se signaturou Kolokrámu. Ale nebude to jen Lightweight, severočeská firma představí například i špičková kola značky Fondriest, Cipollini nebo topmodely značky Specialized – řadu S-Works. Třešničkou na pomyslném dortu expozice Kolokrámu bude přítomnost Františka Raboně, který na českém trhu zastupuje značku Supacaz, tedy omotávky a další produkty.

Jedním z lákadel je také testování kol v Hale 5 kde čeká na 200 bicyklů! Jak je zvykem, organizátoři pro návštěvníky připravili testovací dráhy pro elektrokola, horská kola i dětskou dovednostní dráhu. Pro elektrokola je připravena více než pětisetmetrová dráha a pro bikery je připravena nová dřevěnou dráhu několika obtížností. Děti budou testovat dráhu postavenou organizátory „Kolo pro život“. Novinkou je spolupráce s firmou ABUS, která bude mít pro každého testujícího připravenu helmu zdarma k vypůjčení. Na žádnou testovací dráhu tedy nebude vpuštěn jezdec bez helmy!

V Hale 4 by nikomu neměla uniknout expozice značky Garmin. Ta představí nejnovější produkty Garmin fénix3, které spojují outdoorové i sportovní funkce a vypadají skvěle i jako běžné hodinky. Dále také Smart GPS hodinky Garmin vívoactive, jenž zaujmou sportovce (a nejen muže), kteří touží po GPS hodinkách s minimálními rozměry a všestrannou využitelností. Další novinkou bude nová generace fitness náramků Garmin vívofit2. Ta je ideálním řešením pro všechny, kteří hledají motivaci k pohybu. Na stánku Garmin bude na veletrhu k dispozici většina výrobků této značky, včetně uvedených novinek. Vybrané produkty bude navíc možné získat za veletržní cenu!

K vidění budou, rovněž v Hale 4, i kola kultovní kanadské značky Rocky Mountain. Vedle dobře známých modelů jako je sportovní řada Vertex nebo plně celoodpružené stroje Element, devětadvaceti­palcový všeuměl RM Instinct či neohrožený all-mountain dříč Altitude. Jistě největší hvězdou výstavy bude zbrusu nový model Rocky Mountain Thunderbolt MSL, který sám o sobě není novinkou, jelikož se objevil již v kolekci 2014, letos ale přišla na řadu jeho luxusní karbonová verze, která vedle samotného kosmického materiálu, jenž slibuje nižší hmotnost a vyšší tuhost, přináší i řadu dalších vylepšení.

Letošní FOR BIKES bude pro uherskobroskou firmu Azub důležitým mílníkem v její už patnáctileté historii. Českému trhu představí v Hale 3 progresivní francouzskou značku elektrokol Moustache jejíž kola jsou vybavena výlučně motorem Bosch. Na veletrhu FOR BIKES představí AZUB modely pro český a slovenský trh vč. lahůdky v podobě modelu Samedi 27/9 FS Race, jehož pět kusů pořídila pro své piloty i stáj Formule 1 Ferrari. Další novinkou bude nové základní skládací kolo značky Tern. Je jím model B7. AZUB letos představí i rozšířenou nabídku vodotěsných německých brašen Ortlieb, které vynikají svou výjiměčnou odolností a kvalitou, která je potvrzena pětiletou zárukou. Novinkou jsou především brašny z kategorie Urban Line.

Desátý důvod? Popravdě je velmi těžké vybrat jen desítku lákadel. Šestý ročník FOR BIKES nabídne k obdivování tisícovky produktů a opravdu bohatý doprovodný program. Letošní veletrh představí vůbec největší přehlídku cyklistického vybavení v České republice. Svou nabídku ukáže celkem 240 firem z osmi států, včetně těch největších značek jako těch výše a zmíněných, ale také samozřejmě i Trek, Cannondale, Merida, Colnago, Author, Ghost, Canyon, Kellys, Bianchi, Giant, Superior, GT a mnoho dalších.

27. – 29. 3. 2015 – Praha 9 – PVA EXPO PRAHA Letňany – vstupné: 190 Kč, děti do 12 let zdarma www.forbikes.czwww.forcaravan.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu