Pražský MTB pohár startuje tento víkend

16.3.2015
<p>Již tuto neděli 22. března bude závodem na Zličíně odstartován Pražský MTB pohár 2015. Seriál závodů v olympijském cross country pro všechny věkové i výkonnostní kategorie, včetně handicapovaných cyklistů – Pražský MTB pohár 2015 bude obsahovat hned několik změn. Tou asi nejpodstatnější je větší rozdělení dětských kategorií, což jistě naši nejmladší závodníci ocení a závodit se svými vrstevníky bude pro ně více motivující.</p>

S tímto také souvisí nový časový plán závodů Pražského MTB poháru. Další novinkou je skutečnost, že pro výpočet konečného pořadí budou kalkulovány 4 nejlepší výsledky ze všech šesti závodů. Pro závěrečnou tombolu o hodnotné ceny pak platí, že lístek získá pouze účastník nejméně 4 podniků Pražského MTB poháru, včetně posledního závodu na Zličíně, kde také slosování proběhne.

I v roce 2015 bude Pražský MTB pohár pro svou popularitu a návštěvnost zařazen do projektu České unie Sportu – „Sportuj s námi“.

„Jsme rádi a vnímáme tuto skutečnost jako určité ocenění naší práce, protože idea Pražského MTB poháru byla od začátku zamýšlena jako volnočasový projekt pro všechny věkové i výkonnostní kategorie bikerů, včetně handicapovaných cyklistů. Opětovné zařazení poháru do projektu ČUS je tedy přesně to, co jsme si přáli vybudovat…“ říká s úsměvem sobě vlastním manažerka SK cyklistů Praha Nutrend Specialized a Pražského MTB poháru, Jarka Krakovičová.

Hned pro úvodní závod Pražského MTB poháru na Zličíně registrují pořadatelé velký zájem týmů a závodníků z celé republiky.

Trať úvodního závodu připravil kuchař české MTB reprezentace Martin Jarouš a jeho tým Calabrone, kteří také svůj Calabrone 4 Ever Bike Park, kde závod proběhne představují: ” Délka okruhu je 2456 metrů s převýšením 25 metrů na okruh. Povrch je pokrytý travnatým povrchem a stometrovým asfaltovým úsekem

  • mostem přes Pražský okruh, což je jedna z rarit tohoto závodu, kde

závodníci přejíždějí ve dvou směrech hlavní tah na Karlovy Vary a letiště Václava Havla. Na okruhu je celkem 89 zatáček, 45 je pravotočivých a 44 levotočivých. V některých zatáčkách vás udrží „klopenky“, které tak činí okruh průjezdnější. Máme tady ale i pár nebezpečných úseků, které jsou řádně označeny a mají samozřejmě i lehčí řešení – chicken way. Novinkou je technicky náročný výjezd, který se jmenuje „50 na 50“ a navazuje přímo na populární skok „HOP DROP“. Pro kategorie dětí připravujeme samostatné okruhy, které budou přehledně označené.

Vzhledem k předpokládané, velké návštěvnosti je připraveno prostorné parkoviště na hrázi zličínského rybníka a zde také budou připraveny boxy na mytí kol”

Pražský MTB pohár 2015:

22.3. Zličín

6.4. Řepy

8.5. Kbely

10.5. Stodůlky

13.9. Libuš – Přebor Prahy horských kol

20.9. Zličín – finálový závod

Video okruhu na Zličíne ZDE: www.youtube.com/watch?…

(tz)

foto Michal Červený

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu