Premiéra Jana Vastla na výbornou

9.3.2015
<p>Sezona horských kol se pomalu ale jistě dává do pohybu, čeští bikeři se postupně rozjíždí a v prvních letošních startech testují svou formu.</p>

Včera takovou zkouškou prošel i Jan Vastl, nejlepší český biker kategorie do 23 let. Obrovský talent ze Sušice vloni, po přechodu z juniorské kategorie, dokázal vybojovat čtvrté místo na mistrovství světa horských kol v Norsku. Tím si řekl o angažmá v mezinárodní formaci Bianchi i.idro Drain, kterou mimo jiné prošel například Julien Absalon nebo Jose Antonio Hermida.

Na břehu italského Lago di Garda absolvoval maraton Bardolino Bike na 42 kilometrů a svůj premiérový start v dresu nového týmu zakončil Jan Vastl pátým místem celkově, v hodnocení své kategorie U23 zvítězil.

„Po startu jsme se snažili jet s Alexem nadoraz, abychom roztrhali skupinu, jen jsme na osmém kilometru špatně odbočili, a rázem jsme se propadli snad na 40. místo. Jeli jsme pořád úplně naplno a po 10 km jsme se vrátili dopředu. Rozhodlo se 15 km před cílem v nejdelším kopci, kde nás zůstalo už jen pět, poslední kilometry před cílem byly nebezpečný, tak jsem zbytečně neriskoval,” uvedl ke svému prvnímu startu letošní sezony Honza, když dojel jen patnáct vteřin za vítězným Italem Casagrandem.

Už příští týden čeká devatenáctiletého bikera první letošní start v olympijské disciplíně cross country v italském Maseru, následovat bude soustředění v Toskánsku. „Vše směřujeme k prvnímu vrcholu sezony, kterým bude závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě, tam bych se před domácími fanoušky rád ukázal v top formě,“ řekl Jan Vastl.

Výsledky:

  1. Michele Casagrande (ITA, Corratec Keit) 1:31:29 hod.
  2. Alexander Gehbauer (AUT, Bianchi i.idro Drain) +0:01 s
  3. Gerhard Kerschbaumer (ITA, Bianchi i.idro Drain) +0:09
  4. Daniele Mensi (ITA, Scapin Soudal) +0:14
  5. Jan Vastl (Bianchi i.idro Drain) +0:15

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu