Juniorské tituly a comeback Kateřiny Nash

16.12.2014
<p>V sobotu 13. prosince se v Milovicích konal předposlední, resp. poslední závod národního poháru v cyklokrosu Toi Toi Cup 2014/2015. Pro mládežnické kategorie a ženy to byl pohárový závod poslední, ale závod byl současně mistrovstvím České republiky 2014. Kategorii elite ještě poslední závod čeká, a to 10. ledna 2015 ve Slaném. Počasí v Milovicích připomínalo spíše nastupující jaro než polovinu prosince a čas předvánoční. Teploty dosahující deset stupňů Celsia a polojasno přivábily do lesoparku Mladá spoustu diváků. Přestože v týdnu pršelo, okruh byl prakticky suchý. Jakmile závodníci odstartovali, od kol se jen prášilo. Bylo to důstojné zakončení sezony pro mládežnické kategorie a ženy v podobě národního šampionátu a závodníci ČEZ Cyklo Teamu Tábor byli opět vidět.</p>

V kategorii žáků se na stupně vítězů probojoval Jakub Ťoupalík, když v mistrovském závodě získal bronzovou medaili. V celkovém umístění Toi Toi Cupu se pak dostal ještě o příčku výš. Na 6. místě dojel závod Jakub Nový, který v celkovém hodnocení skončil na 7. místě. Michal Šimák skončil na 12. místě, celkově na 21. V soutěži týmů se žáci ČEZ Cyklo Teamu Tábor vyšplhali na stříbrnou příčku.

V kategorii kadetek získala Celestýna Součková nepopulární 4. místo, v celkovém hodnocení však skončila na bronzové příčce. Tereza Švihálková dojela závod na 10. místě, v celkovém hodnocení je sedmá. V soutěži týmů děvčata získala 3. místo. Z táborských kadetů se nejlépe dařilo Matěji Syrovátkovi, který závod dokončil na 5. místě a celkově skončil šestý. Na 19. místě dojel Jan Burgstaller, v celkovém hodnocení je na 14. místě. Také kadeti ČEZ Cyklo Teamu Tábor získali v soutěži týmů 3. místo.

V kategorii juniorů bojoval o místo na stupních vítězů Martin Matějček. Bohužel se v závěru se na Martinovi projevily následky nedávné nemoci, a tak nakonec skončil těsně pod stupni na 4. místě. V celkovém hodnocení se však umístil na stříbrné pozici. Na 8. místě skončil v mistrovském závodě Dominik Drdek a v celkovém hodnocení je na 9. místě. Tomáš Bakus skončil na 14. místě, což je i jeho celkové umístění. V soutěži týmů však junioři ČEZ Cyklo Teamu Tábor předběhli všechny soupeře a zvítězili.

Pro kategorii elite to byl předposlední (sedmý) závod Toi Toi Cupu. Na začátku se vytvořila skupinka ve složení Jakub Skála, Michael Boroš (oba ČEZ CT Tábor), Tomáš Paprstka (Remerx Merida TeamKolín) a Vladimír Kyzivát (Johnson Controls AŠ Mladá Boleslav), na kterou se dotáhl Adam Ťoupalík (BKCP-PowerPlus) a Vojtěch Nipl (Bohemia Cycling Track Team). Potom soupeři postupně odpadávali, až vepředu zůstala trojice Boroš, Skála a Ťoupalík. Takové pořadí bylo nakonec i v cíli.

I když ČEZ Cyklo Team Tábor nemá zatím zastoupení v kategorii žen, rádi bychom zmínili i tuto kategorii. Závod žen byl totiž předčasným vrcholem dne. Postarala se o něj v kalifornském Truckee žijící Kateřina Nash. Svým cyklokrosovým uměním a ženským šarmem opět okouzlila spoustu fanoušků, kteří využili vzácnou možnost vidět ji u nás v akci. Svou převahu ukázala už v průběhu prvního kola. Za ní se však rozpoutal dramatický souboj o druhou příčku, v němž si nic nedarovaly v cíli druhá Martina Mikulášková (TJ Stadion Louny) a třetí Pavla Havlíková (Telenet – Fidea). Kategorie žen se stává parádní českou disciplínou na světové úrovni.

Šot z Televizních novin České televize si můžete prohlédnout zde:

http://www.ceskatelevize.cz/…osovy-titul/

TOI TOI Cup 2014/15 vyvrcholí ve Slaném mistrovstvím České republiky 2015 kategorie muži elite a U23 v sobotu 10. ledna 2015.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu