Milan Kadlec se rozloučí s kariérou v Motole

5.12.2014
<p>Poslední letošní Mistrovství České republiky se uskuteční už tento pátek na motolském velodromu.</p>

Program začíná v 11 hodin rozjížďkami čtyřčlenných družstev mužů a nově i žen ve stejném počtu a na 4km. Navazují rámcové závody mládeže pod hlavičkou Velké ceny Prahy, do které spadá i závod v keirinu a sprintu mužů.

Účast v keirinu a sprintu přislíbili i naši nejrychlejší cyklisté – olympionik a momentálně držitel třetího nejlepšího světového času na 200 metrů Pavel Kelemen nebo mistr Evropy na 1km Robin Wagner.

Večerní program potom odstartuje v 17:30 a v rychlém sledu se budou střídat finálové jízdy stíhaček družstev, sprintu a keirinu.

Mezi ženami ve scratchi bude startovat i mistryně světa v bodovačce z loňského roku Jarmila Machačová, které ale budou v tomto společném závodě šlapat na paty nadějné juniorky sestry Kaňkovské.

Celý mítink vyvrcholí mistrovským bodovacím závodem na 40km, který bude i posledním závodem legendy české dráhové i silniční cyklistiky Milana Kadlece. Ve více než 20 let dlouhé profesionální kariéře získal tento univerzál nespočet vítězství, mnoho titulů mistra ČR na dráze i silnici a mimo jiné i bronz na Mistrovství světa v bodovačce v roce 2010, nebo 5. místo z Olympijských her 2004.

Mistr republiky bude dekorován na velodromu v ulici Nad Hliníkem v pražském Motole kolem deváté hodiny večer, vstup je volný a občerstvení zajištěno.

V doprovodném programu si zazávodí nejmenší děti na odrážedlech, týmoví mechanici se utkají v dovednostní soutěži a budou představeni nejúspěšnější závodníci nejen dráhové cyklistiky.

Program ke stažení zde: http://propozice.cyklovysledky.cz/…4-12-12-806/

TV sestřih z loňského závodu ke stažení zde: http://www.ceskatelevize.cz/…001-vc-prahy

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu