FDJ – nové barvy, nová zbraň

1.12.2014
<p>Jako by loňský úspěch Thibaut Pinota na Tour předznamenal i barevnou proměnu týmu FDJ. Thibaut dovezl do Paříže bílý dres nejlepšího mladíka Tour a také dresy celého týmu budou od příštího roku více bílé, než modré. Novinkou je také model Lapierre Pulsium určený pro závody s nerovným povrchem, jako je kupříkladu Paříž – Roubaix (viz video).</p>

Lapierre // Pulsium from Lapierre Bikes on Vimeo.

Pulsium je novým standartem pro Team FDJ.fr na dlouhé klasické a obtížné závody. Nový rám, připravený na závody, spojuje absorbci nárazů a sílu, pohodlí s maximálním výkonem. S touto osedlanou novou zbraní, se stanete vyzivatelem svého strachu z kostek (výmolů, nerovností)!

V době spušení projektu Pulsium, byl inženýrům Lapierre dán jednoduchý úkol: vytvoření kola, které zvládne náročný terén a bude absorbovat vibrace lépe než jakýkoliv jiný model. Po jednom roce vývoje měli hotovo – kompletně nový karbonový rám. Jeho geometrie a tvar trubek dělá rám jednoduše pohodlný pro tělo. Nabízí jedinečnou vertikální pružnost se zachováním boční tuhosti. Tohle kolo je nepostradatelným společníkem jakéhokoliv UCI World Tour Teamu.

Díky nové technologii SAT (shock absorption technology), jedné z nejvíce specifických inovací tohoto roku, společně s novým postupem výroby karbonových vláken a sportovní geometrií je Pulsium rám, který absorbuje neočekávaný terén a působí jako jedinečná ochrana jezdce. PowerBox technologie je taktéž součástí tohoto kola (spodní část rámu, zaměřená na přenos síly), takže nic nepřijde na zmar. Tato technologie je převzatá z kola Xelius EFI, a dává kolu rozšířenou pevnost pro maximální akceleraci.

Modelová řada Pulsium je složena ze 3 modelů, plus dva modely, které je možné sestavit si v programu Ultimate. Tyto kola jsou osazena spolehlivými komponenty se 100% zaměřením na maximální výkon: kompakt 11-rychlostní Shimano, Shimano brzdy, Mavic, nebo Shimano zapletená kola, Zipp kokpit, Fizik sedlo atd…

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu