Nový úsek cyklostezky do Vraného otevřen

3.11.2014
<p>Nedávno byl slavnostně otevřen 2km úsek cyklostezky z Jarova do Vraného nad Vltavou, která je součástí páteřní trasy A2 vedoucí po pravém břehu Vltavy.</p>

Středočeský kraj opět rozšířil nabídku cyklostezek. Za účasti středočeského Stavba je součástí první etapy projektu „Z venkova do Prahy a z Prahy na venkov na kole i pěšky“. Projekt je podpořen Regionálním operačním programem regionu soudržnosti NUTS 2 Střední Čechy.

Cílem projektu je náhrada nevyhovující cyklotrasy a výstavba nové cyklostezky, která splňuje požadované parametry obce Vrané nad Vltavou. První etapa projektu umožní propojit vnitřní část Vraného nad Vltavou s Prahou, a to až k cyklostezce vedoucí ze Zbraslavi.

Stezka navazuje na stávající komunikaci III/1043, je dlouhá 1,171 km a náklady na její realizaci byly ve výši 12,8 milionů korun. Dotace poskytnutá Středočeským krajem byla v celkové výši přes 11 miliónů Kč. Práce byly zahájeny 23. června 2014. Tento úsek bohužel ale ještě není napojený na už dříve otevřený nový kus cyklostezky vedoucí ze Zbraslavi na jih skoro až do Jarova. Mezi oběma novými úseky stálé zůstává necelý kilometr dlouhý úsek bez cyklostezky, kde je možné na kole jet po silnici nebo po nezpevněné cestě v místě, kde spojení obou částí komplikují majetkoprávní vztahy. Cyklostezka vedoucí ze Zbraslavi je na pohled skutečně moc pěkná, ze stezky mají radost také bruslaři.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu