V Hlinsku opět Skála

30.10.2014
<p>V sobotu 1. listopadu se konal další závod národního poháru v cyklokrosu Toi Toi Cup 2014/2015, a to v Hlinsku. Počasí v Hlinsku vyšlo, bylo lehce pod mrakem a sucho, i když jediný podmáčený a blátivý úsek v dolní části okruhu nadělal mechanikům spoustu práce s očistou kol. Kategorie mužů elite a U23 (47) byla velkým představením zejména čtveřice ve složení Jakub Skála, Michael Boroš (oba ČEZ CT Tábor), Vojtěch Nipl (Bohemia Cycling Track Team) a Tomáš Paprstka (Remerx Merida Team Kolín).</p>

Zhruba čtyři kola před cílem odjel Skála, který zbytek závodu proměnil ve svojí one-man show. V následujícím okruhu začal ztrácet Boroš, na němž se projevil náročný přípravný blok na Mallorce. Nipl se ještě pokoušel zabojovat, ale na Skálu to nestačilo. Paprstka měl síly už jen na udržení posledního místa na pódiu. V kategorii juniorů stanul závodník ČEZ Cyklo Teamu Tábor Martin Matějček tentokrát na bronzovém stupínku. Na 15. místě skončil Dominik Drdek a na 17. místě Tomáš Bakus. V kategorii kadetů se umístil Matěj Syrovátka na 17. místě a Jan Burgstaller na 23. místě. Kadetka Celestýna Součková se umístila již počtvrté na bronzovém stupínku a Tereza Švihálková se umístila na 12. místě. V kategorii žáků se Jakub Ťoupalík umístil na výborném 2. místě. Jakub Nový dojel na 10. místě a Michal Šimák na 22. místě.

Šot z Televizních novin České televize si můžete prohlédnout zde: http://www.ceskatelevize.cz/…doval-skala/

Další závod Toi Toi Cupu pokračuje pro všechny kategorie včetně mužů za dva týdny – 15. listopadu – na Holých Vrších. Mládežnické kategorie a ženy pak v pondělí 17. listopadu absolvují „malý“ TOI TOI Cup v Trutnově.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu