Přijeďte na nový závod do Znojma!

28.8.2014
<p>Zasportujte si, ochutnejte burčák a víno, navštivte některý ze 77 divů města, užijte si koncert a podpořte dobrou věc. Lákavým nováčkem letošní termínové listiny největšího amatérského seriálu závodů na horských kolech – Kolo pro život je Znojmo Burčák Tour Kooperativy. Ten se jede hned první sobotu po prázdninách 6. 9. 2014. Je to novinka, kterou všichni netrpělivě očekávají, dlouho dopředu se na ni chystají celé rodiny. Kdo by se na jižní Moravu netěšil! Nádherná přívětivá a rovinatá krajina s vinicemi láká i ty, kteří do sedla kola usedají jen svátečně. Očekává se hodně před tisíc účastníků…</p>

Široká veřejnost je zvána se svými biky do jednoho z nejhezčích historických měst v České republice, které se pyšní titulem Historické město roku 2010. Obdivuhodnost Znojma, druhého největšího města jižní Moravy, je dána jeho polohou. Stojí na vysoké skále nad řekou Dyjí v místech, kde se poslední výběžky Českomoravské vysočiny rozplývají do rovinatých plání Dyjsko-svrateckého úvalu. Bezprostřední blízkost Národního parku Podyjí dokresluje jedinečnost jeho umístění. Jednou z nejvyhledáva­nějších turistických atrakcí Znojma je jeho podzemí, které patří k největším labyrintům podzemních chodeb v Evropě. Novinkou pro návštěvníky Znojma jsou i nově vybudované a veřejnosti přístupné adrenalinové trasy v podzemí. Po jejich návštěvě každého určitě napadne, jestli je vůbec možné něco tak neuvěřitelného vytvořit. A hlavně, Znojemsko je známé pěstováním vinné révy, ovoce a zeleniny. Trasa nového závodu tak vede četnými vinicemi a ovocnými sady, které dokreslují krásné meandry a zákoutí řeky Dyje.

KPŽ „Burčák Tour“ nabízí tři různé trasy. Ať si vyberete kteroukoliv z nich, neprohloupíte a budete uchváceni místní přírodou. Hlavní trasa B měří 53 km, zkrácená trať C 30 km a fitness verze D pro sváteční jezdce a rodinné týmy 15 km. Děti navíc pojedou v areálu závodu v Dobšicích svůj seriál Junior Trophy v 6 věkových kategoriích. Na trase B i C čekají závodníky originální prémie, jedna je vinařská, druhá rybářská.

Zázemí závodu poskytla prvnímu ročníku vinařská obec Dobšice. Tady na dostatečně velkém, ale útulném prostoru najdete veškeré vymoženosti seriálu Kolo pro život včetně Bezpečné zóny Kooperativy s bezplatnou úschovnou kol, servisem kol, převlékárnami s teplými sprchami i mycí boxy pro vaše kola. Navíc je pro návštěvníky akce přichystána řada akcí a soutěží v rámci podpory O.p.s. Pomocné tlapky, které Kooperativa dlouhodobě pomáhá. Odpoledne projekt Pomocné tlapky vyvrcholí koncertem oblíbené kapely Čechomor! Více o projektu ZDE http://www.kolopro.cz/…e-tlapky.htm

Do Znojma se rozhodně vyplatí jet na celý víkend! V termínu konání závodu bude Znojmo žít vrcholnými přípravami na Znojemské historické vinobraní. Asi nejatraktivnější bude akce Znovínu Znojmo „Burčákové dny v Louckém klášteře ve Znojmě“ (5. – 7. 9). V cílových Dobšicích zase vyhlásili Den a noc otevřených sklepů, spojenou s degustací vín a burčáku z vlastní produkce. Skvělá je také nabídka Znojemské radnice k návštěvě řady znojemských památek zdarma. A to není zdaleka všechno! Navštívit můžete místní akvapark nebo nedaleké termální koupele s mořskou vodou, zúčastnit se cyklovyjížděk do Národního parku Podyjí, projet se turistickým vláčkem, poslechnout cimbálovky či využít celodenní doprovodný program pro děti v areálu v Dobšicích.

Další informace a přihlášky na www.kolopro.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu