Beroun patřil o víkendu cyklistům

17.8.2014
<p>V neděli 24. srpna 2014 se v Berouně konal sedmý ročník Cyklomaratonu Beroun, který byl už osmou zastávkou seriálu Mercedes-Benz Cyklomaraton. Vítězem hlavního závodu na 44 kilometrů se stal Martin Splítek, mezi ženami dominovala Milena Cesnaková.</p>

Mercedes-Benz Cyklomaraton Beroun přivítal své účastníky na novém místě – centrum závodu totiž tentokrát poskytl auto kemp v Berouně. To ostatní již ale zůstalo stejné, tedy atraktivní trasa v malebném okolí města pro všechny kategorie cyklistů, dětské závody, vyžití pro ženy a také závody pro neslyšící cyklisty a hendikepované. Na výběr bylo v Berouně i tentokrát ze dvou délek tras. Delší trasa měřila 44 km s převýšením 1100 metrů a jejím vítězem se stal Martin Splítek (CS Specialized HK). O druhé místo se bojovalo a z trojice cyklistů nakonec stříbro vybojoval Jan Procházka před oddílovým kolegou z Cyklosportu Chropyně Martinem Piruchem. Mezi ženami trať nejrychleji projela Milena Cesnaková (UGO Allivictus Čistý sport), druhé místo vybojovala Kateřina Šuhájková (Cyklopoint Beroun) a třetí Kája Polívková (Trek Salomon).

I méně zkušení cyklisté si mohli zazávodit, a to na trase dlouhé 17 km s převýšením 480 metrů. Cílem v auto kempu Beroun projeli jako první Jan Pithart (KH Tour Czech Cycling) a mezi ženami. Jana Nečasová. Mercedes-Benz Cyklomaraton Beroun si kladl za cíl opět oslovit cyklisty všech kategorií a přilákat na start celé rodiny s dětmi. Pro ty byly ještě před startem hlavního závodu připraveny závody SMART dětského poháru pro všechny děti – od těch nejmenších na odrážedlech, až po ty starší. Také o ženy, které čekaly na své závodící partnery, bylo postaráno, a to v růžové zóně AVON. Značka AVON je charitativním partnerem Mercedes-Benz Cyklomaratonu a zaštiťuje na všech závodech seriálu AVON jízdu proti rakovině prsu –nezávodní jízdu, jejíž výtěžek ze startovného putuje na konto AVON proti rakovině prsu. Seriál Mercedes-Benz Cyklomaraton 2014 pokračuje 13. září na Praze 4. Více informací najdete na www.cyklomaraton.com.

Výsledky Mercedes-Benz Cyklomaratonu 2014 44 km – muži

  1. Martin Splítek (CS Specialized HK) 1:24:48
  2. Jan Procházka (Cyklosport Chropyně) +0:43
  3. Martin Piruch (Cyklosport Chropyně) +0:43
  4. Tomáš Vagenknecht (Snail tým Nová Paka) +0:45
  5. Ondřej Paur (Author Team Stupno) +1:30

44 km – ženy

  1. Milena Cesnaková (UGO Allivictus Čistý sport) 1:36:35
  2. Kateřina Šuhájková (Cyklopoint Beroun) +6:58
  3. Kája Polívková (Trek Salomon) +9:58

17 km – muži

  1. Jan Pithart (KH Tour Czech Cycling) 0:35:11
  2. Michal Zápotocký (KH Tour Czech Cycling) +0:01
  3. Lukáš Tvrz (BTK Euro Bike Praha) +0:04

17 – ženy

  1. Jana Nečasová 0:48:04
  2. Hana Hrubá (Kraken Team Dobříš) +1:12
  3. Daniela Popelková (Bike Gallery) 1:13

Kompletní výsledky na www.sport-base.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu