Medailové žně na OH mládeže

16.8.2014
<p>Díky vynikajícím výkonům Barbory Průdkové má Česká republika stříbrnou medaili z cyklistických soutěží na Olympijských hrách mládeže v čínském Nanjing.</p>

Barbora, po dvou vítězstvích v závodě XC Eliminator a v olympijském cross country dokázala i dnes v silničním závodě bodovat, když v hromadném spurtu obsadila šesté místo. Nikola Nosková závod dokončila na dvacátém druhém místě. Zlaté medaile vybojovaly závodnice Itálie, bronz patří Dánsku.

„Pro mne to byl dnes velmi těžký závod, závěrečný spurt byl doslova šílený, nicméně, docela mi vyšel. Jedno vím ale naprosto jistě, silničářka ze mne nikdy nebude. Miluji biky a u nich zůstanu!“ řekla v cíli Barbora Průdková, která je zde v Nanjing vůbec nejúspěšnější cyklistkou.

V závodě juniorů se výborně vedlo Romanovi Lehkému, který vybojoval ve velmi rychlém závodě čtvrté místo, Jan Rajchart obsadil devatenáctou příčku.

Naši borci se tak posunuli na celkovou, čtvrtou pozici.

Zisk stříbrné medaile juniorek a čtvrté místo cyklistů – juniorů na Olympijských hrách mládeže v Nanjing jsou historickým úspěchem české cyklistiky v takto významné soutěži.

V neděli je v Nanjing na programu štafeta, která je kombinací úseků XCO a silniční časovky. Úsek XCO absolvují Barbora Průdková a Jan Rajchart, silniční okruh pak Roman Lehký a Nikola Nosková.

Šance naší čtveřice jsou, podle všech prognóz, medailové.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu