Manitou oslaví 18. narozeniny

19.8.2014
<p>Kdo z vás jezdí závody MTB už delší dobu, dobře ví, že „Manitou“ jako jediný závod spolu s holešovským Drásalem ani v jednom z 15 ročníků seriálu Kolo pro život nechyběl a dokonce je starší, než náš nejznámější a největší seriál závodů na horských kolech. Ano, zatímco Kolo pro život letos dostalo po 15 letech působení na naší sportovní scéně občanku, oblíbený chrudimský závod, který se proslavil sjezdem schodů ihned po startu, už letos slaví plnoletost. Je mu sladkých 18 a zve vás, abyste narozeniny strávili spolu s ním v sedle kola.</p>

Kromě startu z historického Resselova náměstí a sjezdu Žižkových a Širokých schodů vás na trase čeká krásný a po všech stránkách dobře zabezpečený závod. Vybrat si můžete z 3 různě dlouhých a různě náročných tras. Každý si najde určitě tu svoji. V čele pořadatelského týmu sice po celých 18 let stojí stejní lidé, ale novinky jim rozhodně nejsou cizí. Na svém závodu každý rok pilně pracují a přicházejí s dalšími a dalšími vylepšeními. Chtějí, aby byl jejich závod atraktivnější, pestřejší a bezpečnější. Snad právě proto se sem závodníci ve velkém počtu každý rok rádi vracejí, putují nádhernou krajinou pod Železnými horami, okolím řeky Chrudimky, zdolávají kopce, sjezdy, brody a desítky kilometrů tichými pěšinami, které zdobí přírodní barvy pozdního léta včetně do krvava zbarvených jeřabin.

Do závodů se můžete přihlásit na místě v zázemí na Ploché dráze, v pátek: 18:00 – 20:00, v sobotu 8:00 – 11:00 (12:00), děti vždy nejpozději 30 minut před startem jejich věkové kategorie.

Závodit se bude na těchto tratích:

Trasa B – hlavní závod – 68 km / 1542 m převýšení

Trasa C – 38 km / 696 m převýšení

Trasa D – Nova fitness jízda – 18 km / 262 m převýšení, která je určena i pro rodiny s dětmi

Dětská série závodů Junior Trophy – závodí se v 6 věkových kategoriích včetně závodu na odrážedlech

Využít můžete 4 dobře zásobené občerstvovací stanice, kde vám nabídnou vodu, pivo, banány, melouny, iontové nápoje a gely, müsli, salám, sýr, koláče, tatranky…

  1. Křižanovice – 18. km
  2. Spálava – 31. km
  3. Klokočov – 39. km
  4. Rtenín – 51. km

Pozvánku na závody adresují pořadatelé i doprovodu cyklistů. Platí jak do prostoru konání závodu na Plochou dráhu za gymnáziem Josefa Ressela v Chrudimi, tak na samotné starty tratí B, C, D na Resslovo náměstí v 11:30 a v 12:30. V zázemí závodu se jedou během dopoledne dětské závody a najdete zde občerstvení, prodejní stánky partnerů, vyhlašují se zde vítězové i tombola a můžete zde při bohatém doprovodném programu pro děti i dospělé strávit příjemný sobotní den s celou rodinou.

Více informací o závodu: www.kolopro.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu