Skládejte s Velem 2014 – Velo 9/14 a 8. kolo

8.8.2013
<p>HRAJTE O KOLO ZA 50 000 Kč A DALŠÍ CENY! ČTVRTÝ ROČNÍK OBLÍBENÉ SOUTĚŽE POZNÁVÁME TVÁŘE CYKLISTICKÉ SCÉNY</p>

Čtvrtý ročník soutěže Skládejte s Velem bude na rozdíl od předchozích tří více tematický, zaměří se na tváře z cyklistické scény, a sice především na závodníky v různých disciplínách, ale i na konstruktéry a další osobnosti. Jejich obličeje opět budou ukryty ve skládačce. Hned na začátku vás uklidníme – Velo nemusíte stříhat, skládat můžete na internetu.

Abychom nezůstali jen u prostého soutěžení, ale přidali i „vzdělávací“ rozměr, v každém dalším následujícím vydání Vela najdete správnou odpověď s podrobnými informacemi o objektu našeho zájmu. Samozřejmostí jsou ceny pro vylosované autory správných odpovědí. Hlavní, čekající na toho z vás, který dokáže určit minimálně sedm z celkových deseti objektů a bude vylosován, je letos velmi zajímavý počin značky Lapierre – 27,5“ full X-Control 327 v ceně 49 990 Kč. Každý měsíc pak můžete vyhrát drobnější ceny: přilby, oblečení, cyklokosmetiku, komponenty… Možná čekají právě na vás, možná bude Lapierre stát už za deset měsíců právě ve vašem pokoji, tak neváhejte!

V TOMTO ČÍSLE CHCEME ZNÁT JMÉNO POPULÁRNÍ POSTAVY SOUČASNÉ CYKLISTIKY. Odpověď pošlete do uzávěrky kola mailem na adresu skladacka@vpress.cz . Nezapomeňte připojit jméno a telefon, případně vzkaz.
UZÁVĚRKA TOHOTO KOLA JE 12. 9. 2014!

Ceny měsíce

brýle POC DO
Špičkové sportovní brýle poněkud extravagantního vzhledu s vynikajícími skly už proslavili jezdci týmu Garmin Ryder Hesjedal a Gustav Larsson. Jsou konstruovány do každého počasí, všech podmínek a pro nejnáročnější sportovní použití. Vyznačují se extrémně nízkou váhou, ergonomickým tvarem a odolnou konstrukcí z Tr-90 Grilamidu. Dokonalé padnutí zajišťují pryžové plošky. Dodávány jsou v bílé a černé barvě. Cena: 4750 Kč [www.poc-sport.cz]

2× SIDAS FLASHFIT BIKE+
Vyšší řada předtvarovaných vložek do bot, která je použitím různých typů materiálů s odlišným umístěním antišokových zón a konstrukcí určena již pro konkrétní sportovní aktivity, v tomto případě pro kolo. Konstrukce se zakládá na poznatcích z cyklistické biomechaniky. Vložky stabilizují nohu, zlepšují kontakt mezi nohou a pedálem a pomáhají rovnoměrně rozložit tlak při šlapání, čímž se eliminují v cyklistice známé problémy, jako jsou záněty šlach a patologické změny na kloubech (dále eliminují pocity pálení, mravenčení nebo přehřívání chodidel), a zlepšují přenos energie na pedál. Cena: 1430 Kč Velikosti vložek: XS (35–36), S (37–38), M (39–41), L (42–43), XL (44–45), XXL (46–48) [www.sidas.cz] [www.sidas.sk]
 

Lapierre X-Control 327 – hlavní cena pro rok 2014

Francouzský Lapierre plně věří novému standardu kol 27,5“, čehož důkazem je i přepracovaná řada XC fullů X-Control. Stejně jako model 327, který je hlavní cenou letošního ročníku soutěže Skládejte s Velem, využívá celá řada systém odpružení FPS2 se 100 milimetry zdvihu. X-Control 327, který čeká na jednoho z vás, se může pochlubit pevnými osami pro zvýšení tuhosti, tlumičem Lapierre s nastavením odskoku a tlaku, vidlicí RockShox Recon s uzamykáním ze řídítek a dalšími benefity.
Lapierre X-Control 327
rám X-Control 27,5“, hliníková slitina Supreme 6, systém odpružení FPS2, pevná osa vidlice RockShox Recon Gold 27,5“ Solo Air, ovládání z řídítek PushLoc, 15mm pevná osa zdvihy (P/Z) 120/100 mm řazení/přehazo­vačka/přesmykač Shimano SLX/XT/Deore (2×10) brzdy Avid DB1 Black (kotouče 180/160 mm – P/Z) kliky Shimano FC-M625 (38/24 zubů) kazeta Sram PG-1030 (11–36 zubů) náboje/ráfky Formula/Mach1 Neo Disc pláště Schwalbe Rapid Rob, kevlar, 2,25“ řídítka Lapierre Rizer XC Alu, 720 mm představec Easton EA50 hlavové složení FSA Orbit sedlo Lapierre X-Control VL-1353 sedlovka Easton EA50, 350/31,6 mm velikosti 16, 18, 20 a 22“ hmotnost 13,6 kg cena 49 999 Kč Kolo dodal [http://www.lapierre-bike.cz/]

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO KOLA
Dieter „Didi“ Senft
Extravagantní postava „El Diablo“, která byla poprvé k vidění mezi fanoušky na Tour de France v roce 1993, to je vpravdě geniální nápad německého designera Dietera Senfta (narodil se 7. února 1952 v Reichenwaldu nedaleko Berlína). Díky svému originálnímu zjevu a kostýmu se stal nejen inventářem na všech třech nejznámějších Grand Tours a některých dalších cyklistických podnicích, ale získal i značnou popularitu, pro niž byl například pozván již do více než 50 televizních show. Neméně známé však jsou jeho projekty netradičních konstrukcí kol a dalších kuriózních samohybů. Za všechny zmiňme pouze několik nejoriginálnějších nápadů. Nejpopulárnějším se stal funkční bicykl o výšce 3,7 a délce 7,8 metru, který je od roku 1989 zařazen do Guinessovy knihy rekordů. K dalším zajímavostem z jeho sbírky, čítající na 120 strojů, patří kolo, u něhož je namísto pneumatik využito 61 fotbalových míčů, nebo vpravdě cyklistický „jezevčík“ – 38 metrů dlouhý stroj, na jehož převody bylo potřeba 76 řetězů. Kromě kuriózních bicyklů vytvořil i originální architektonické útvary, třeba mobilní Eiffelovu věž o výšce 11,5 metru a půdorysu 4,5×4,5 metru. K její stavbě spotřeboval 40 metrů hliníkových trubek a 628 ráfků na kolo. Naopak k nejmenším Didiho projektům patří funkční trojkolo o výšce 47,2 cm a délce 83,5 cm, nebo pojízdné miniatury kol o velikosti pouhých 19 cm.

GRATULUJEME VÝHERCŮM MINULÉHO KOLA
sada produktů ONE (1117 Kč/sada): Lukáš Kavan, Martin Kotouč a Klára Venkrbcová, sada týmového oblečení Craft Orica GreenEdge (4500 Kč): Kamil Palička poukázka firmy Foto Škoda na zhotovení fotografií v ceně 500 Kč: Tomáš Kolesa Výhercům gratulujeme a všem držíme palce do dalšího kola!

SPECIÁLNÍ CENA
Firma Foto Škoda (www.fotoskoda.cz) věnuje v každém čísle jednomu výherci poukázku v hodnotě 500 Kč na zhotovení fotografií. Pak stačí pouze elektronicky poslat podklady a za pár dnů máte doma vytištěné snímky.

PRAVIDLA SOUTĚŽE
Soutěž začíná ve Velu 1/2014 a končí ve Velu 11/2014, celkem tedy čítá deset kol. Pro zařazení do slosování o hlavní výhru – horské kolo Lapierre X-Control 327 – musíte poznat alespoň sedm vlastníků obličejů. POZOR: pro převzetí hlavní ceny musíte předložit všech deset kontrolních kupónů (pravý spodní roh dvoustrany). Každý měsíc jsou losovány i doplňkové ceny, a to ihned po uzávěrce kola. Výherci jsou kontaktováni redakcí, svá jména najdou v dalším vydání Vela. Redakce si vyhrazuje právo na změny.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu