Barbora Průdková se nezúčastní finále SP, může ale získat olympijskou medaili!

6.8.2014
<p>Současná světová jednička a vedoucí juniorka světového poháru horských kol, Barbora Průdková se nezúčastní finálového závodu světové juniorské série horských kol ve francouzském Oz en Oisans.</p>

Důvodem je termínová kolize finálového závodu světového poháru s nejvýznamnější sportovní událostí roku 2014 pro juniorské kategorie – Olympijskými hrami mládeže v čínském Nanjing, které se uskuteční od 12. do 28. srpna 2014.

Je ale teoreticky možné, že Barbora Průdková i přes svou neúčast ve finálovém závodě světového poháru, nakonec udrží první pozici v nejvyšší soutěži bikerů. Její největší soupeřky totiž stejně, jako naše talentovaná závodnice, pocestují do Číny.

Nominační kvóta pro Českou republiku je velmi vysoká a vypovídá o kvalitě našich mladých závodníků v kategorii horských kol, protože převážný podíl bodů potřebných pro stanovení kvóty vyjeli právě bikeři.

Společně s Barborou Průdkovou budou naši republiku reprezentovat, Jan Rajchart (oba NUTREND Specialized Racing), dále Roman Lehký a silničářka Nikola Nosková (oba SG Kooperativa Jablonec).

Závodníci se postupně představí v závodě XCO,XCE, silniční časovce, silničním závodě a ve smíšené štafetě.

Naše juniory doprovází dvojice trenérů, Svatopluk Henke – šéftrenér mládeže pro silniční disciplíny a Viktor Zapletal – reprezentační trenér MTB.

Celá výprava se vydá směr Nanjing v pondělí 11. srpna vládním speciálem z letiště v Praze Kbelích.

Šéfem juniorské olympijské mise je dvojnásobný olympijský vítěz Martin Doktor, česká výprava čítá celkem 34 sportovců.

Naděje cyklistické výpravy se budou opírat především o výkonnost Barbory Průdkové, bez šancí na dobré umístění ale nejsou ani ostatní členové týmu a především štafeta by mohla usilovat o některou z medailí.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu