Cyklistická karavana KPŽ jede na Šumavu!

29.7.2014
<p>Kolo pro život, seriál závodů horských kol pro širokou veřejnost, je již ve své druhé polovině. První srpnový víkend se koná již 10. závod seriálu na šumavském Zadově, kterého se každoročně účastní přes tisíc aktivních cyklistů. Šumavský MTB maraton České spořitelny slibuje příjemné počasí, tradičně dobrou atmosféru, oblíbené dětské cyklistické závody Junior Trophy, krásné prostředí šumavských plání a nedělní závod Enduro Série. Přijeďte s kolem o víkendu na Zadov a užijte si den nebo rovnou celý víkend s kolem a celou rodinou, zábava a trasy jsou připraveny pro každého!</p>

Předpověď slibuje na tento víkend pěkné letní počasí, což na chladnější Šumavě znamená příjemné teploty okolo 20 stupňů. Lepší pozvánka na letošního Šumaváka, který se jede jako 10. závod seriálu Kolo pro život být ani nemůže. Závod se koná za podpory Jihočeského kraje.

Co vás čeká na Zadově v sobotu? Na sobotní závody se může přihlásit a prezentovat úplně každý již v pátek od 18:00 do 20:00 přímo v místě zázemí závod, v lyžařském běžeckém stadionu na Zadově nebo v sobotu od 8:00 do 11:00. Najdete zde úplně vše na jednom místě, tedy snad kromě startu nejdelší trasy B 54 km, která startuje pod sjezdovkou Kobyla, cca 2 km zpět po cestě, kterou dorazí účastníci svými vozy. Jinak budete mít doslova u nosu úplně vše a zdarma: parkoviště, prezenci, Bezpečnou zónu pro úschovu kol, Test centrum Specialized, Modrou zónu s jídelnou a kavárnou, výdejnu jídel, hospodu, ošetřovnu, prádelnu, fotoslužbu a všechny prodejní stánky partnerů projektu, dále dětské závody Junior Trophy s celou Dětskou zónou, kde bude pro děti připraven doprovodný program na celý den, starty trasy C na 29km i Fitness jízdy na 12 km.

Šumavský MTB maraton odstartuje dětskými závody Junior Trophy. Začíná se od nejstarších dětí 12 – 13 let od 9:20, a dál postupně dle kategorií, kdy dětská klání vrcholí závodem nejmenších dětí na odrážedlech krátce po 11:00. Pro děti je v prostoru jejich závodiště přichystán nabitý doprovodný program včetně Školy kola Pepy Dresslera, dřevěné dráhy pumptrack, skákacího hradu a Lego stanu s oblíbenou stavebnicí, občerstvení a spousty soutěží a her. Vyzkoušet můžete i nedaleké lanové centrum u Sporthotelu Olympia. Závod dospělých na hlavní trati měřící 54 km se účastní i elitní čeští bikeři, pro které pořadatel ve spolupráci s místními podnikateli v úvodním výjezdu přichystal atraktivní šumavské prémie, kdy bude na cca třech kilometrech trasy rozděleno celkově 5.000 Kč. V absolutním pořadí v cíli potom dalších 25.000 Kč. Věcné ceny jsou připraveny pro všechny vítěze jednotlivých věkových kategorií na 1.- 3. místě.

Trasy závodu jsou jezdivé a většinou je tvoří zpevněné lesní cesty v překrásném a čistém prostředí neporušené přírody. Techničtější pasáže čekají na závodníky nejdelší trasy v okolí Světlé hory a ve Vimperku. Oproti loňskému ročníku došlo ke zkrácení hlavního závodu z 61km na 54 km, přesto styčné body jako je sjezd novohuťské sjezdovky, průjezd Vimperkem a výjezd okolo skokanských můstků zpět k cíli zůstaly. Trasa C na 29 km není technicky náročná a zvládnutelná je pro širokou veřejnost. Nejpohodovější je trasa D – NOVA Fitness jízdy na 12 km, tu zvládne i dítě ve věku 6 let či začínající amatér. Pro týmově založené zájemce je navíc vypsána soutěž Rodinných týmů právě na této nejkratší trase. Na tratích závodu bude připraveno více než 60 pořadatelů ze Ski klubu Šumava, kteří vám rádi poradí a zpříjemní jízdu zastávkami na občerstvovacích stanicích. Více informací o závodě na www.kolopro.cz .

Co vás čeká na Zadově v neděli? Na Zadově se jede 3. 8. Enduro Race Zadov, další díl závodů Enduro Série, která si získává stále větší množství příznivců. Těšit se můžete na 5 rychlostních zkoušek, kterým dal základ trenér Jiří Lutovský a pečlivě je doladil biker tělem i duší Honza Jedlička. Enduro začíná v 10:00 v Lyžařském areálu na Zadově a trénink bude probíhat po celou sobotu. Tratě tohoto závodu jsou středně těžké a jsou vhodné i pro enduristy – začátečníky. Více informací najdete na www.enduroserie.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu