Jiří Ježek po čtvrté za sebou ovládnul SP

28.7.2014
<p>Už čtyři křišťálové poháry pro celkového vítěze světového poháru má po dnešním dni nejúspěšnější handicapovaný cyklista světa, Jiří Ježek.Postaral se tak o další historický mezník, čtyři světové poháry v řadě za sebou totiž dokázal mezi handicapovanými cyklisty vybojovat pouze on.</p>

Jiří Ježek výborným taktickým způsobem zvládnul oba finálové víkendové závody ve španělské Segovii, když obsadil třetí místo v časovce i v silničním závodě.

„Musím přiznat, že tyhle dva finálové závody mě nezastihly v úplně nejlepší formě. Uhájit vedení ve Světovém poháru bylo o to těžší. Páteční časovkou na 22km jsem se protrápil, ale věděl jsem, že musím zajet co nejlépe. Třetí místo mě mile překvapilo a hodně mi pomohlo vzhledem k nedělnímu silničnímu závodu, ale i tak nebylo rozhodně nic jistého. Nedělní závod jsem musel dokončit nejhůře na sedmém místě, což v padesátičlenném pelotonu nejlepších hendikepovaných závodníků byla docela loterie. Dvakrát jsem si musel sám na větru dojíždět nebezpečné skupinky a nakonec jsem se doslova za oči dotáhl do rozhodujícího úniku. Nakonec jsem v cíli na třetím místě mohl oslavit svoje čtvrté celkové vítězství ve Světovém poháru. Je to skvělý pocit, byl to asi můj největší cíl pro letošní silniční sezónu. Teď si chci trochu odpočinout a na přelomu srpna a září mě čeká mistrovství světa v americkém Greenville.“ dodal po závodě Jiří Ježek.

Dobře si ve španělském vedru překračujícím 45 stupňů vedli i další Češi. Ivo Koblasa obsadil v kategorii C2 výborné druhé místo celkově, stejně jako Jiří Bouška, závodící v kategorii C4.

Výrazný úspěch také zaznamenal Patrik Jahoda závodící v kategorii H1, tedy handbikerů s největším handicapem, který získal celkové vítězství ve světovém poháru v této nově vytvořené kategorii.

V Segovii si po oba dva závodní dny si vedl velmi dobře i Michal Stark, který k pátečnímu sedmému místu v časovce přidal desáté místo v silničním závodě, když dokázal udržet tempo s vedoucí skupinou až do závěrečného spurtu.

(tz)

Foto: Soňa Ježková

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu