Benefiční seriál po druhém kole

26.6.2014
<p>V Novém Strašecí proběhla cyklistická akce “O nejlepšího vrchaře” v rámci benefičního seriálu zaměřeného na podporu sportovních aktivit sociálně znevýhodněných dě­tí.</p>

V sobotu 21. června se v Novém Strašecí konal druhý závod cyklistického seriálu “O nejlepšího vrchaře”. Tento seriál tvoří akce rozložené do tří ročních období – jaro, léto a podzim, z nichž vzejde vítěz, “král” vrchařů, daného ročního období.

Tentokrát se jednalo o “vrchaře” letního, jelikož se cyklisté na tuto událost sjeli v červnu v nejdelší den v roce. Cyklistický seriál o nejlepšího Vrchaře je současně benefiční akcí na podporu dětí, které jsou sociálně znevýhodněny. Organizátor, občanské sdružení ANO, ANO, se věnuje podpoře sociálně hendikepovaných dětí. Tuto podporu občanské sdružení realizuje v projektu “Sport pomáhá”.

Ale zpátky k samotnému závodu. Akce měla zázemí, start i cíl v areálu fotbalového stadionu Sokola Nové Strašecí a proběhla pod záštitou města Nové Strašecí a jeho starosty Karla Filipa, za podpory Středočeského kraje, TJ Sokol Nové Strašecí a společností Giant a Progress Cycle i celé řady dalších partnerů a zejména pak dobrovolníků podporujících pořádající občanské sdružení. Samotná akce pak probíhala v prostoru mezi Novým Strašecím a obcí s hradem Křivoklát. Jednalo o nový moderní druh sportovní akce, nazvané cyklistické enduro, při které závodníci soutěží na měřených úsecích stoupání, kde se snaží dosáhnout co nejlepšího času. Mezi měřenými úsek pak závodníci přejíždějí společně ve volném, přátelském tempu, což dává přejezdu i společenský rozměr. Účastníci takto absolvovali šest měřených úseků.

Zázemí závodu bylo na velmi dobré úrovni. Na startu, trati i v cíli byly pro závodníky připraveny občerstvovací stanice, kde mohli jezdci načerpat tekutiny a novou energii. Občerstvení pro závodníky po celou dobu akce zajistila Krušovická pekárna, což všichni účastníci ocenili. Vedle občerstvení v cíli byl stánek občanského sdružení ANO, ANO, kde si účastníci, ale i návštěvníci doprovodného odpoledního programu mohli zakoupit výrobky, které vyrobili děti z dětských domovů. Celý výtěžek z prodeje výrobků putoval do veřejné sbírky na podporu právě dětí z dětských domovů.

Celá akce byla doprovázena příjemnou přátelskou atmosférou. Všichni závodníci závod ve zdraví dokončili a z jejich tváří při závěrečném vyhlašování výsledků bylo cítit, že si závod náležitě užili. Letním “králem” vrchařů se nakonec zaslouženě stal Milan Miller z týmu Tama Královice, který zvládl všech šest měřených úseků v čase 43 minut 37 vteřin. O 18 vteřin za ním zaostal druhý Jiří Doležal z týmu LAWI – Author Team, který o pouhých 5 vteřin porazil svého týmového kolegu Libora Janouška, který skončil celkově na třetím místě.

Je nepochybné, že tato akce byla skvělou pozvánkou na další díl tohoto jak formou tak svým benefičním přesahem inovativního seriálu, který proběhne 14. září v Hostivicí u Prahy, i na tradiční akci uzavírající cyklistickou sezonu Poslední šlápnutí v Hřebči u Kladna 28.9.2014 i na další akce pořádané občanským sdružením ANO, ANO

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu