Skládejte s Velem 2014 – Velo 7-8/14 a 7. kolo

20.6.2013
<p>HRAJTE O KOLO ZA 50 000 Kč A DALŠÍ CENY! ČTVRTÝ ROČNÍK OBLÍBENÉ SOUTĚŽE POZNÁVÁME TVÁŘE CYKLISTICKÉ SCÉNY</p>

Čtvrtý ročník soutěže Skládejte s Velem bude na rozdíl od předchozích tří více tematický, zaměří se na tváře z cyklistické scény, a sice především na závodníky v různých disciplínách, ale i na konstruktéry a další osobnosti. Jejich obličeje opět budou ukryty ve skládačce. Hned na začátku vás uklidníme – Velo nemusíte stříhat, skládat můžete na internetu.

Abychom nezůstali jen u prostého soutěžení, ale přidali i „vzdělávací“ rozměr, v každém dalším následujícím vydání Vela najdete správnou odpověď s podrobnými informacemi o objektu našeho zájmu. Samozřejmostí jsou ceny pro vylosované autory správných odpovědí. Hlavní, čekající na toho z vás, který dokáže určit minimálně sedm z celkových deseti objektů a bude vylosován, je letos velmi zajímavý počin značky Lapierre – 27,5“ full X-Control 327 v ceně 49 990 Kč. Každý měsíc pak můžete vyhrát drobnější ceny: přilby, oblečení, cyklokosmetiku, komponenty… Možná čekají právě na vás, možná bude Lapierre stát už za deset měsíců právě ve vašem pokoji, tak neváhejte!

V TOMTO ČÍSLE CHCEME ZNÁT JMÉNO ZAJÍMAVÉ POSTAVY Z OKOLÍ PROFESIONÁLNÍCH SILNIčNÍCH ZÁVODŮ. Odpověď pošlete do uzávěrky kola mailem na adresu skladacka@vpress.cz . Nezapomeňte připojit jméno a telefon, případně vzkaz.
UZÁVĚRKA TOHOTO KOLA JE 31. 7. 2014!

Ceny měsíce

3× sada produktů ONE
multiklíč One Tool 14.0 Imbusy 2, 2,5, 3, 4, 5, 6 a 8 mm, plochý a křížový šroubovák, torx T25, tři centrklíče a nýtovač řetězu, neoprenové pouzdro. Podsedlová brašna One Drive M Rychloupínací systém T-fix, zajištění suchým zipem kolem sedlovky, rozměry 15×8×7 cm, objem 0,8 l, vodoodpudivý omyvatelný materiál, reflexní prvky. minipumpa One Air 6.0 Hlavice pro galuskový ventilek, alu materiál, ergonomický tvar, dvoupístová konstrukce, držák na rám, maximální tlak 120 psi/8 barů. Celková cena 1117 Kč (399/219/499 Kč) [www.etape.cz]

sada týmového oblečení CRAFT ORICA GREENEDGE
Špičková kolekce švédského Craftu designovaná pro Pro Tour tým Orica GreenEdge, s nímž značka letos uzavřela tříletý kontrakt, obsahuje celorozepínací pánský dres s krátkým rukávem (1790 Kč), kraťasy se šlemi (2490 Kč), ponožky a rukavice. Kolekce je postavena na špičkové kvalitě vláken, lehké gramáži, dokonalém odvodu vlhkosti, aerodynamice a vyhlášeném komfortu za všech podmínek. Oficiální repliky oblečení byly testovány a ověřeny samotnými jezdci týmu. Cena kompletu 4500 Kč (přibližná) [www.craft.cz]
 

Lapierre X-Control 327 – hlavní cena pro rok 2014

Francouzský Lapierre plně věří novému standardu kol 27,5“, čehož důkazem je i přepracovaná řada XC fullů X-Control. Stejně jako model 327, který je hlavní cenou letošního ročníku soutěže Skládejte s Velem, využívá celá řada systém odpružení FPS2 se 100 milimetry zdvihu. X-Control 327, který čeká na jednoho z vás, se může pochlubit pevnými osami pro zvýšení tuhosti, tlumičem Lapierre s nastavením odskoku a tlaku, vidlicí RockShox Recon s uzamykáním ze řídítek a dalšími benefity.
Lapierre X-Control 327
rám X-Control 27,5“, hliníková slitina Supreme 6, systém odpružení FPS2, pevná osa vidlice RockShox Recon Gold 27,5“ Solo Air, ovládání z řídítek PushLoc, 15mm pevná osa zdvihy (P/Z) 120/100 mm řazení/přehazo­vačka/přesmykač Shimano SLX/XT/Deore (2×10) brzdy Avid DB1 Black (kotouče 180/160 mm – P/Z) kliky Shimano FC-M625 (38/24 zubů) kazeta Sram PG-1030 (11–36 zubů) náboje/ráfky Formula/Mach1 Neo Disc pláště Schwalbe Rapid Rob, kevlar, 2,25“ řídítka Lapierre Rizer XC Alu, 720 mm představec Easton EA50 hlavové složení FSA Orbit sedlo Lapierre X-Control VL-1353 sedlovka Easton EA50, 350/31,6 mm velikosti 16, 18, 20 a 22“ hmotnost 13,6 kg cena 49 999 Kč Kolo dodal [http://www.lapierre-bike.cz/]

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO KOLA
Gary Fischer
Jen málokdo ví, že tento otec horské cyklistiky, jak je mnohými nazýván, a největší propagátor 29palcových kol začínal již ve dvanácti letech (1962) se silniční a dráhovou cyklistikou a od roku 1965 dokonce koketoval i s cyklokrosem. K přerušení jeho závodní kariéry došlo v roce 1968 díky paradoxnímu pravidlu o délce vlasů, které měl podle komisařů příliš dlouhé. Toto pravidlo bylo zrušeno roku 1972, od té doby pokračovaly Garyho závodní aktivity v týmu Vel Club Tamalpais. Roku 1979 zakládá s Charliem Kellym obchodní značku MountainBikes zaměřenou na stavbu kol, které jim v té době připravuje sám Tom Ritchey. Již o čtyři roky později je tato firma rozpuštěna a Gary si zakládá vlastní značku Gary Fisher Mountain Bike, ta se o deset let později spojuje s Trek Bicycle Corporation a její součástí je doposud. Bohužel to přineslo i zánik Garyho samostatné značky, jeho jméno už je jen na speciální kolekci Treku. Za svůj přínos horské cyklistice, jejíž označení mountain biking je koneckonců jeho nápadem, byl roku 1988 uveden do prestižní Mountain Bike Hall of Fame.

GRATULUJEME VÝHERCŮM MINULÉHO KOLA
mapová a navigační aplikace Smartmaps Navigator (990 Kč): Ondřej Benek, Martin Chmelík, Marek Svěntý vložky do bot Sidas Flashfit Bike+ (1430 Kč): Aleš Coufal, Vladislava Novická poukázka firmy Foto Škoda na zhotovení fotografií v ceně 500 Kč: Vlastimil Bártů

Z VAŠÍ POŠTY
Když si vzpomenu, jak jste nás trápili loni, tak letos to je zatím nějak až podezřele lehké! – Někdy nám dáváte zabrat náročností, ale tenhle profláknutej ksichtík, to snad ani jednodušší hádanka dát nejde.

PRAVIDLA SOUTĚŽE
Soutěž začíná ve Velu 1/2014 a končí ve Velu 11/2014, celkem tedy čítá deset kol. Pro zařazení do slosování o hlavní výhru – horské kolo Lapierre X-Control 327 – musíte poznat alespoň sedm vlastníků obličejů. POZOR: pro převzetí hlavní ceny musíte předložit všech deset kontrolních kupónů (pravý spodní roh dvoustrany). Každý měsíc jsou losovány i doplňkové ceny, a to ihned po uzávěrce kola. Výherci jsou kontaktováni redakcí, svá jména najdou v dalším vydání Vela. Redakce si vyhrazuje právo na změny.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu