Bike Prague mění trať, úvodní kilometry pofrčí

5.6.2014
<p>Průchodnější trať na úvodních kilometrech slibuje závod Genesis Bike Prague, který aspiruje na největší bajkovou akci v Praze a který se pojede už příští sobotu 14. června od pražské Galerie Butovice. Na trati na 65 kilometrů zavede závodníky až pod vysílač Cukrák, distance na 35 km nabízí naopak pohodové svezení.</p>

Genesis Bike Prague letos táhne – už teď mají pořadatelé přihlášeno přes 1 200 závodníků a věří, že zlomí loňský rekordní počet 1 600 účastníků. Tomu byly podřízeny právě i úpravy trati, která bude na úvodních kilometrech průchodnější. „Nejzásadnější změna se týká úseku mezi Klukovicemi a Barrandovem několik kilometrů po startu. Nově se nepojede zkratkou, ale celý peloton vyrazí mírným stoupáním až k Barrandovskému sídlišti, kde se po přejezdu kolejí napojí na Werichovu ulici. Celý úsek je výrazně širší, komfortnější a bezpečnější,“ vysvětluje stavitel trati Lubor Tesař.

Závod odstartuje příští sobotu 14. června v pravé poledne, registrace jsou otevřeny do neděle 8. června. Poté bude možné přihlášení ještě na místě. Stále také platí zvýhodnění pro přihlášené dvojice – každý ze startujících ušetří 100 Kč oproti individuální registraci. Pořadatelé navíc připravili motivaci pro ty, kteří by chtěli ke startu přemluvit přátele: za každého nového závodníka nabízí poukázku 200 Kč do Intersportu.

Více informací na www.bike-prague.cz.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu