Superior a Škoda na Tour de France 2014

29.5.2014
<p>Český výrobce jízdních kol SUPERIOR a automobilka ŠKODA se dohodly na rozšíření úspěšné spolupráce. Od roku 2014 se v SUPERIORU bude vyrábět speciální edice karbonových silničních kol GRAND TOUR, která ŠKODA využije v rámci svých marketingových aktivit v oblasti cyklisty. Jejich hlavní vrcholem je největší etapový závod světa Tour de France.</p>

ŠKODA se SUPERIOREM spolupracuje od roku 2009, kdy v Kopřivnici začala výroba jízdních kol ŠKODA pro zákazníky značky. SUPERIOR se na vývoji těchto kol podílí nejen jako výrobce, pro automobilku současně zajišťuje vývoj a produktový management. Ve chvíli, kdy bylo rozhodnuto o prodloužení marketingové spolupráce s promotérskou agenturou A.S.O., pořadatelem Tour de France, se zástupci ŠKODA rozhodli oslovit SUPERIOR s požadavkem na vývoj a výrobu limitované edice karbonového silničního speciálu GRAND TOUR. Jedná se o logický krok spojení největšího výrobce automobilů v České republice s největším tuzemským výrobcem jízdních kol.

Modely GRAND TOUR budou určeny pro VIP klienty v rámci hospitality programu ŠKODY při Tour de France, od podzimu 2014 budou uvolněny k prodeji na vybraných autosalonech.

„Modely ŠKODA GRAND TOUR vycházejí z kolekce karbonových top modelů SUPERIOR. Jejich vývoji jsme věnovali téměř dva roky. Jedná se o skutečné závodní speciály, u nichž jsme se soustředili na maximálně efektivní přenos energie od šlapání a precizní ovladatelnost,“ představil modely GRAND TOUR Petr Lavička, produktový manažer SUPERIORU. Speciály GRAND TOUR se vyrábějí v základní specifikaci na Shimano Ultegra, rám je uzpůsoben na montáž elektronického řazení. První kompletní modely opustí montážní linky továrny v Kopřivnici letos v červnu.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu