Světový den cyklistek slaví na Dámské jízdě v Radotíně

25.5.2014
<p>Zábava pro všechny cyklistky, které chtějí ujet na chvíli stresu i rodině. Světový den cyklistek, to je Women's Ride Day, který slaví milovnice tohoto sportu v sobotu 31. května 2014 po celém světě. U nás se můžete v tento den vydat na již 4. ročník populární cyklistické akce Dámská jízda, která se koná v pražském Radotíně.</p>

Women’s Ride Day 31. května 2014 je dnem, který je vyhrazený ženám cyklistkám. Po celém světe se v tento den na společné cyklojízdy vydá několik desítek tisíc žen. Z našich evropských sousedů se jede v Německu, Francii, Španělsku, Itálii, Dánsku a dalších zemích. Mnoho dámských jízd se pojede i v zámoří, odkud akce pochází. Poprvé s touto myšlenkou přišla globální značka Specialized, která je původem z USA.

„Hlavním cílem celé akce je budovaní komunity. Spousta žen má ráda cyklistiku, ale nemá s kým jezdit. Takto se mohou lokálně podpořit a jet spolu na společnou vyjížďku. Kromě stávajících cyklistek může Dámská jízda přivést k cyklistice i další ženy, které vyrazí se svými kamarádkami,“ Kateřina Princová ze Ski a Bike Centrum Radotín, které 31. května pořádá Dámskou jízdu s hned třemi možnostmi tras a bohatým doprovodným programem.

„Půjde o událost určenou pouze pro dámy, jejímž vrcholem bude společná cyklistická vyjížďka po předem pečlivě naplánované trase v krásné přírodě Brd. Pořádná jízda to však bude nejen na kole. Dámy čeká nabitý doprovodný program s rautem, módní přehlídkou a masážemi. Budete si moci také vyzkoušet testovací kola prémiových značek Specialized a Trek a to jak horská, tak městská,“ dodává Kateřina Princová.

Na programu je projížďka, péče o kola i těla a mysl cyklistek Akce vypukne v 10 hodin a účastnice se mohou těšit na welcome drink, servisní depo pro účastnice, mohou si nechat doseřídit zdarma vlastní jízdní kolo či si vyzvednout a nastavit testovací kolo. Pak je čeká „blok krásy“, kdy se mohou zrelaxovat na sportovních masážích (a to před a po vyjížďkou) u masérky Jitky Strejčkové, nechat se opečovávat v Beauty Salonu Faris Moussilli, kde je odbornice poučí v péči o vlasy v létě i při sportu, na místě si budou moct nechat změnit střih vlasů, navštívit dietní poradenství Lady Noskové či vizážistku a kosmetičku Kateřinu Janováčovou. Následovat bude společná vyjížďka, kdy si účastnice budou moct vybrat mezi dvěma trasami – jedna povede lesním terénem, druhá pak po klidné rovinaté cestě podél řeky Berounky. Na obou nebude chybět občerstvovací stanice a neustálá péče zaměstnankyň Ski a Bike Centra Radotín. Po zaslouženém sportu bude připraveno chutné občerstvení a hezký den završí tombola o cenné dárky! Co si vzít s sebou? Kromě dobré nálady, o níž jistě nebude nouze, stačí pouze kolo (nebudete-li si půjčovat na místě), cyklistická helma a oblečení.

Další informace najdete na http://eshop.kola-radotin.cz/damska-jizda/

Registrace (doporučujeme rychle, protože počet míst je omezen!): kolaradotin.cz/prih­laska-dj

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu