Skládejte s Velem 2014 – Velo 6/14 a 6. kolo

16.5.2013
<p>HRAJTE O KOLO ZA 50 000 Kč A DALŠÍ CENY! ČTVRTÝ ROČNÍK OBLÍBENÉ SOUTĚŽE POZNÁVÁME TVÁŘE CYKLISTICKÉ SCÉNY</p>

Čtvrtý ročník soutěže Skládejte s Velem bude na rozdíl od předchozích tří více tematický, zaměří se na tváře z cyklistické scény, a sice především na závodníky v různých disciplínách, ale i na konstruktéry a další osobnosti. Jejich obličeje opět budou ukryty ve skládačce. Hned na začátku vás uklidníme – Velo nemusíte stříhat, skládat můžete na internetu.

Abychom nezůstali jen u prostého soutěžení, ale přidali i „vzdělávací“ rozměr, v každém dalším následujícím vydání Vela najdete správnou odpověď s podrobnými informacemi o objektu našeho zájmu. Samozřejmostí jsou ceny pro vylosované autory správných odpovědí. Hlavní, čekající na toho z vás, který dokáže určit minimálně sedm z celkových deseti objektů a bude vylosován, je letos velmi zajímavý počin značky Lapierre – 27,5“ full X-Control 327 v ceně 49 990 Kč. Každý měsíc pak můžete vyhrát drobnější ceny: přilby, oblečení, cyklokosmetiku, komponenty… Možná čekají právě na vás, možná bude Lapierre stát už za deset měsíců právě ve vašem pokoji, tak neváhejte!

V TOMTO ČÍSLE CHCEME ZNÁT chceme znát jméno výrazné osobnosti sportovní MTB scény. Odpověď pošlete do uzávěrky kola mailem na adresu skladacka@vpress.cz . Nezapomeňte připojit jméno a telefon, případně vzkaz.
UZÁVĚRKA TOHOTO KOLA JE 12. 6. 2014!

Ceny měsíce

3× SMARTMAPS NAVIGATOR
Mapová a navigační aplikace nabízející jedinečnou kombinaci offline map spolu s hlasovou navigací po naplánované trase. Zaznamená a uloží vaše sportovní výkony, které pak můžete exportovat pro další zpracování. Ideální společník pro všechny sportovní a outdoorové aktivity. Určena je pro platformy Android, Blackberry, Nokia X a aplikaci Locus. Cena: 990 Kč [www.smartmaps.cz]

2× SIDAS FLASHFIT BIKE+
Vyšší řada předtvarovaných vložek do bot, která je použitím různých typů materiálů s odlišným umístěním antišokových zón a konstrukcí určena již pro konkrétní sportovní aktivity, v tomto případě pro kolo. Konstrukce se zakládá na poznatcích z cyklistické biomechaniky. Vložky stabilizují nohu, zlepšují kontakt mezi nohou a pedálem a pomáhají rovnoměrně rozložit tlak při šlapání, čímž se eliminují v cyklistice známé problémy, jako jsou záněty šlach a patologické změny na kloubech (dále eliminují pocity pálení, mravenčení nebo přehřívání chodidel), a zlepšují přenos energie na pedál. Cena: 1430 Kč Velikosti vložek: XS (35–36), S (37–38), M (39–41), L (42–43), XL (44–45), XXL (46–48) [www.sidas.cz]
 

Lapierre X-Control 327 – hlavní cena pro rok 2014

Francouzský Lapierre plně věří novému standardu kol 27,5“, čehož důkazem je i přepracovaná řada XC fullů X-Control. Stejně jako model 327, který je hlavní cenou letošního ročníku soutěže Skládejte s Velem, využívá celá řada systém odpružení FPS2 se 100 milimetry zdvihu. X-Control 327, který čeká na jednoho z vás, se může pochlubit pevnými osami pro zvýšení tuhosti, tlumičem Lapierre s nastavením odskoku a tlaku, vidlicí RockShox Recon s uzamykáním ze řídítek a dalšími benefity.
Lapierre X-Control 327
rám X-Control 27,5“, hliníková slitina Supreme 6, systém odpružení FPS2, pevná osa vidlice RockShox Recon Gold 27,5“ Solo Air, ovládání z řídítek PushLoc, 15mm pevná osa zdvihy (P/Z) 120/100 mm řazení/přehazo­vačka/přesmykač Shimano SLX/XT/Deore (2×10) brzdy Avid DB1 Black (kotouče 180/160 mm – P/Z) kliky Shimano FC-M625 (38/24 zubů) kazeta Sram PG-1030 (11–36 zubů) náboje/ráfky Formula/Mach1 Neo Disc pláště Schwalbe Rapid Rob, kevlar, 2,25“ řídítka Lapierre Rizer XC Alu, 720 mm představec Easton EA50 hlavové složení FSA Orbit sedlo Lapierre X-Control VL-1353 sedlovka Easton EA50, 350/31,6 mm velikosti 16, 18, 20 a 22“ hmotnost 13,6 kg cena 49 999 Kč Kolo dodal [http://www.lapierre-bike.cz/]

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO KOLA
Hans Rey
Výčet palmáre tohoto rodáka z německého Kenzingenu přezdívaného „No Way“ (plným jménem pak Hans Jörg Rey) by vydal téměř na samostatnou knihu. Od roku 1989, kdy započala jeho hvězdná kariéra, se stal několikrát mistrem světa v trialu, vyhrál na dvacet národních šampionátů (mimo švýcarských – Hans má švýcarské občanství – také německých, amerických a jeden australský). A to je jen špička ledovce. Kromě svého oblíbeného trialu dokázal držet krok se světovou špičkou i ve sjezdu a slalomu, kde se dokázal nejednou propracovat mezi na „bednu“. Po konci s aktivním závoděním se začal věnovat propagaci horských kol a extrémního bikingu prostřednictvím poznávacích cest se svým Hans Rey Adventure Teamem. Bez zajímavosti není ani jeho filmové stopa, kdy si kromě dohledu nad kaskadérskými kousky ve filmech „Fire, Ice and Dynamite“ nebo „White Magic“ zahrál i on sám jednu z epizodních rolí v seriálu Pacific Blue. Není divu, že za svůj přínos cyklistice byl uveden do prestižní síně slávy Mountain Bike Hall of Fame. Popularita jej přivedla i na post čestného hosta v závěrečném ceremoniálu olympijských her v roce 1996. Velkou část energie věnuje také charitativní činnosti prostřednictvím svojí nadace Wheels4Life, kterou založil v roce 2005 – zaměřuje se na pomoc lidem ze zemí třetího světa.

GRATULUJEME VÝHERCŮM MINULÉHO KOLA
brýle POC DO (cena 4750 Kč): Marie Lohynská, dres Kalas Passion (cena 1790 Kč): Ondřej Stuchlík a Jakub Cihla poukázka firmy Foto Škoda na zhotovení fotografií v ceně 500 Kč: Vladislav Chod

PRAVIDLA SOUTĚŽE
Soutěž začíná ve Velu 1/2014 a končí ve Velu 11/2014, celkem tedy čítá deset kol. Pro zařazení do slosování o hlavní výhru – horské kolo Lapierre X-Control 327 – musíte poznat alespoň sedm vlastníků obličejů. POZOR: pro převzetí hlavní ceny musíte předložit všech deset kontrolních kupónů (pravý spodní roh dvoustrany). Každý měsíc jsou losovány i doplňkové ceny, a to ihned po uzávěrce kola. Výherci jsou kontaktováni redakcí, svá jména najdou v dalším vydání Vela. Redakce si vyhrazuje právo na změny.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu