Král Šumavy hlásí: Méně asfaltu, více terénu!

13.5.2014
<p>Necelé tři týdny zbývají do startovních výstřelů jednotlivých tras 21. ročníku cyklomaratonu AUTHOR Král Šumavy MTB 2014, Memoriál Františka Šraita. Co nového je v Klatovech připraveno?</p>

Základní změnou je návrat prezentace a cíle na fotbalový stadion TJ Start Luby. Stejně jako v roce 2012 využijeme zázemí a plochy stadionu ke koncentraci veškerého dění jak v pátek 30.5., tak i v den závodu. Na jednom místě najdou závodníci vše co potřebují k prvotní regeneraci po závodu – občerstvení, mytí kol, sprchy, doprovodný program i vyhlášení výsledků. V případě potřeby pak budou moci od bohatě zásobených prodejců cyklistického a sportovního zboží obnovit nebo doplnit vybavení na kolo pro sebe nebo některého z fandících rodinných příslušníků. Pro nejmenší budou v sobotu připraveny doprovodné závody.

To nejdůležitější se na Králi mění jen v minimální míře. Trasy zůstávají tři – 45 km, 70km, 105km. Drobné změny na trasách budou, ale jen v místech, kde si úpravu vyžadují aktuální místní podmínky. Například po startu pětačtyřicítky budou závodníci kopírovat delší trasy až téměř na vrchol prvního stoupání na Barák. Podstatnou změnou bude sjezd z obce Zdebořice, kde se podařilo najít průjezd terénem a tak, k velké radosti všech bikerů, bude výrazně méně asfaltu a trasa se drží v terénu. Nový bude i příjezd na první občerstvovací stanici v Čihani. Technicky náročný sjezd si vychutnají všichni pravověrní milovníci horských kol. Na královské trase bud změna kolem zámečku Karlov, který se v současné době opravuje a v místě trasy je dnes staveniště. Bude to znamenat mírný nárůst kilometrů. O náročné stoupání k občerstvovací stanici na Rovině však maratonci nepřijdou. Doprovodný program v cílovém prostoru se v současnosti upřesňuje. Věříme, že vedle tradiční besedy s králem a královnou a dalšími hosty vám již brzy budeme moci představit hlavní bod sobotního odpoledne. Do dokončení jednání však musíme zachovat mediální zdrženlivost.

Věříme, že se vše podaří a naši hosté budou příjemným překvapením pro všechny účastníky AKŠ. V tradičních kolejích se bude odvíjet i program na hlavním podiu od 18:00 hodiny. Vyhlášení všech kategorií vystřídá losovaná tombola, koncert kapely Pilsen QUEEN Tribute Band, promítání videoklipu z 21. ročníku závodu a závěrečný koncert skupiny Jam4you.

Při přípravě závodu máme na mysli základní myšlenku – zachovat po celý závod shodné podmínky jak pro prvního, tak i pro posledního závodníka. Král Šumavy je ale hlavně závod a tak i pro nejlepší jsou připraveny ceny v celkové hodnotě téměř 200 000 Kč. Vedle finančních cen pro nejlepších pět mužů a trojici žen na královské trase obdrží král a královna poukazy na pobyt v hotelu Kašperk v hodnotě 5000,– Kč. Vzhledem ke krásným bikerským terénům kolem Kašperských Hor věříme, že i tato cena vítěze potěší.

Přehled vítězů od roku 2005:

2005 Véna Hornych/Jana Severová

2006 Kristián Hynek/Jana Kábrtová

2007 Pavel Zerzáň/Lucia Čuříková

2008 Ladislav Fabišovský/Eva Hašková

2009 Ivan Rybařík/Lucia Čuříková

2010 Ondřej Fojtík/Jindřiška Bejstová

2011 Robert Novotný, Josef Rajchart/Jindřiška bejstová

2012 Václav Ježek/Pavlína Černá

2013 Václav Ježek/Zuzana Neckářová

Těšíme se na všechny pohodové bikery a bikerky, kteří si přijedou užít krásný biking na Šumavu. Na závěr jedno malé upozornění. Přihlášení k závodu za základní startovné končí datem 23.5.2014. Pak je možné se přihlásit v den prezentace za zvýšené startovné a bez jména na stratovním číslu.

Za pořadatele Víťa Šklebený

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu