Z Mexika rovnou do Plzně

17.4.2014
<p>Druhý díl GIANT LIGY přilákal do Plzně na start celou řadu zvučných jmen domácího pelotonu. Sportovní areál SKP Rapid Plzeň pak vyšperkoval svojí účastí zlatý paralympionik Jiří Ježek (DAS – DURATEC). Do Plzně tak přivezl ukázat svojí formu a ještě horké stříbro z mexického mistrovství světa.</p>

Na startovní pásce jsme tak vedle Ježka mohli vidět i Zdeňka Mlynáře (Bohemia cycling track team), který si opět nenechal ujít další rychlý závod před blížícím se pohárovým závodem v Kyjově. Z dráhových reprezentantů byli dnes velice aktivní Milan Kadlec, Roman Fürst a Denis Rugovac (ASC Dukla Praha).

V přípravě byli vidět i jezdci horských kol, kterým začíná také pohárové klání v Teplicích. Vedle Milana Spěšného (kola-bbm.cz) si do Plzně přijel vyladit formu i Jiří Hudeček (Symbio-Cannondale) a Jiří Novák (Superior Brentjens MTB Team).

Hned od startu to zkusil Jiří Nesveda a prvním vyhraným spurtem dal soupeřům najevo, že se opět bude bít o stupně nejvyšší. K Nesvedovi se až po polovině závodu přiblížil bodově zkušený Milan Kadlec, kterému se podařilo sólově odjet z pelotonu a kroužit necelých 5 km osamoceně. Dalším aktivním jezdcem byl Tomáš Koudela (Gebrüder Weiss-Oberndorfer), který vždy rozpohyboval zpomalující se peloton.

Soutěž aktivity měla dnes dva vyrovnané borce, kteří bojovali do posledních metrů o puntíkovaný dres. Obrovský souboj se tak strhl mezi Janem Dostálem (Bohemia cycling track team) a Jakubem Svobodou (CK Kolokrám-Svijany). Svoboda nakonec puntíkovaný dres uhájil a představí se v něm i v dalším závodě.

Z vítězství se tentokrát radoval ostřílený rychlík Jiří Nesveda před Milanem Kadlecem a Tomášem Holubem

Nejaktivnějším jezdcem se stal opět Jakub Svoboda (CK Kolokrám Svijany). Ženám kralovala Tereza Trefná (Alltraining.cz), juniory vyhrál nadějný Václav Doležal (ČS Specialized junior mtb team) a kategorii Masters jezdce nad 40 let Karel Kopr (KC Slavia Praha).

Jiří Nesveda v cíli: „Dnes mi to opět skvěle sedlo. Kluci z týmu byli perfektní a pomohli mi k dalšímu vítězství.“

Jiří Ježek v cíli: „Letěl jsem z Mexika docela dlouho, ale když už jsem byl v Praze na letišti a kouknul se na hodinky, dal jsem ještě směr Plzeň.“

Jakub Svoboda v cíli: „Bylo to dneska hodně těžký, ten dres je jak magnet, každý by ho chtěl. No ale u mě mu bude dobře. “

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu