Festival Město na kole už tento víkend

9.4.2014
<p>Pražská náplavka Rašínova nábřeží se o tomto víkendu 12. a 13. dubna promění v cyklistický festival Město na kole. Tato dvoudenní akce se na pražském nábřeží koná již potřetí a těší se značné oblibě veřejnosti.</p>

Město na kole se věnuje všem příznivcům cyklistiky. Prostor bude pomyslně rozdělený do několika tematických zón. Ve vystavovatelské části si návštěvnici mohou nechat seřídit kola, nebo se podívat na nové typy kol, cyklistických doplňků a dalšího příslušenství. Sportovní zóna s originální slopestylovou dráhou bude určená pro odvážnější návštěvníky a sportovce. Dětská zóna bude zasvěcená bezpečnostní výchově nejmladších cyklistů. Součástí areálu budou občerstvovací stánky nebo stanoviště zdravotnických preventivních programů a charitativních organizací. Nejrozsáhlejší část prostoru zaplní vystavovatelské stánky. Naši partneři nabídnou návštěvníkům Města na kole úplně vše, co si cyklistický fanoušek může přát. K vidění a vyzkoušení budou elektrokola, jednokola, lehkokola, kola skládací, špičkové modely kol závodních, ale i elegantní kola pro dámy, různé druhy dětských kol a vybavení pro rodinné výlety s dětmi, které ještě sami jezdit nemohou. Nebudou chybět ani nejnovější modely cyklistického oblečení a doplňků. Naši partneři budou organizovat aktivní vyjížďky na kolech i koloběžkách po pražských stezkách a památkách pod dohledem zkušených průvodců. Právě součástí tohoto prostoru budou zdravotnická stanoviště, ve kterých si návštěvníci nechají odborně změřit zrak a vyšetřit pigmentová znaménka, stánky s ochutnávkami přírodních energetických výživ a osvěžujících ovocných nebo mléčných nápojů, občerstvovací stánky a sociální zázemí. Pamatujeme i na charitativní činnost, své stanoviště zde bude mít projekt Oranžové kolo Nadace ČEZ, Kolo pro život České Spořitelny, Domov Sue Ryder a Scholarship Nadace Zdeňka Bakaly. Pro nejmenší cyklisty bude k dispozici Oranžové dopravní hřiště, kde naši instruktoři pod hlavičkou projektu „Bez helmy ani ránu“ seznámí malé sportovce s bezpečnostními zásadami pohybu na cyklostezkách, ochrannými pomůckami a s dopravním značením. Dopravní hřiště a instruktoři budou veřejnosti k dispozici po oba dva dny. Sportovní zóna bude v sobotu 12. 4. 2014 věnována vyřazovacímu závodu Open Challenge – Speed & Style. Dva jezdci se zde budou poměřovat na dvou paralelních tratích plných překážek. Takový závod se u nás jede vůbec poprvé! Ti nejlepší z účastníků závodu získají finanční odměnu i věcné ceny. K účasti v závodu je nutné se zaregistrovat zde https://docs.google.com/…v9Q/viewform , případně na místě závodu mezi 10. a 12. hodinou. U jezdců mladších 18 let bude nutný podpis zákonného zástupce. Po celou neděli bude dráha volně přístupná veřejnosti.

Díky své poloze na pražské náplavce nabídne Město na kole svým návštěvníkům také program na vodě. Na Vltavě budou mít možnost vyzkoušet si řízení lodí se skipperskou školou, prohlédnout si a následně se projet na největší a nejstarší salónní lodi Nepomuk a ještě se pobavit u prezentace adrenalinového flyboardu.

V rámci sobotního programu proběhne afterparty v pražském P. M. Clubu. Začíná se ve 21:00 a i zde čeká na návštěvníky bohatý program. Živě zahraje finalista soutěže Mercedes Benz Live Space, kapela Bags, rozjede to také DJ N’zym. Součástí večera budou videoprojekce Simple Ride crew. Vstupné na afterparty je 50 Kč.

Více informací na www.mestonakole.cz a https://www.facebook.com/…onakolePraha?…

sobota 12. 4. 10:00 – 22:00, afterparty od 21:00 v P.M. Clubu neděle 13. 4. 11:00 – 18:00

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu