Tým Sram Rubena Trek: Desítka je cíl

9.4.2014
<p>Jaké jsou ambice týmu Sram Rubena Trek?</p>

Tým Sram Rubena Trek, domácí jednička a držitel mountainbikové licence UCI, vstupuje do nové sezony s doplněným kádrem a ambicemi kvalitně reprezentovat Českou republiku v závodech Světového poháru, na mistrovství světa a Evropy.

Nemalé ambice má i na domácích pohárových závodech včetně seriálu Kolo pro život. Jedničkou týmu zůstává samozřejmě Jan Škarnitzl, který v úvodu sezony těžil z kvalitní přípravy: „Zimu jsem strávil v teple, z toho pramenily dobré výsledky nejen na Kypru, ale také v rakouském Langenlois, kde jsem si v konkurenci nejen našich, ale i rakouských a německých závodníků zvedl sebedůvěru.

Na Světový pohár do Jihoafrické republiky se těším, tamní trať znám a z mistrovství světa, kde jsem obsadil 11. místo, mám na ni dobré vzpomínky. Pokud mám z něčeho obavy, tak z počasí, bývají tam dost vysoké teploty.“ Podobný výsledek by chtěl zopakovat i na MS v Norsku, loni se mu tam na Světovém poháru dařilo, cílem je umístění do 10. místa, což je jeden z výkonnostních cílů, které před Honzu postavil majitel a manažer týmu Jaroslav Žitný. Na domácím mistrovství se objeví lídr týmu jak v cross-country, tak s největší pravděpodobností i na maratonu, neboť mu vyhovuje jeho víceméně posezonní termín.

Vedle Škarnitzla jsou letos opět členy týmu zkušený Ondřej Zelený, který kromě útoku na vedoucí pozice v kategorii Masters má na starost i techniku týmu, a Jiří Řešátko. Posilou je Martin Stošek, ten by měl útočit na pozici domácí jedničky v kategorii do 23 let a potvrdit ji i na MS v Hafjelu. Daniel Valášek jako nováček bude především sbírat zkušenosti v seriálu Kolo pro život.

Osvědčeno techniku týmu tvoří kola Trek Superfly, a to jak ve verzi pevné i odpružené, samozřejmě v rozměru 29“ a s komponenty Sram XX1 nebo XO1, a pláště Rubena. Vždy před novou sezonou obnovenou energii dokazuje manažer týmu Jaroslav Žitný, jeho úvahy o nadcházející sezoně jako poslední se opakovaně naštěstí pro domácí MTB nepotvrzují: „Spolupráce s tradičními partnery a letos nově s importérem značky Volvo funguje velice dobře, byla by škoda skončit s dobře rozjetou prací.

Smlouvy máme podepsané vždy na rok, tento systém se mi osvědčil. Vše je ale samozřejmě závislé na výsledcích, pohybovat se stále v druhé desítce celkového pořadí by bylo málo. Pokud to bude v první desítce, rád budu pokračovat i nadále.“ (ls)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu