Pojeďte za sněhem

13.3.2014
<p>Vzhledem k podmínkám letošní zimy si vám dovolujeme nabídnout možnost, jak si ještě na poslední chvíli užít krás běžeckého lyžování. Dostala se nám totiž nad míru zajímavá informace o aktivitě skupiny českých lyžařských nadšenců, která se rozhodla uspořádat letos první ročník dálkového běhu v krásném turistickém centru bohatém na sníh – v rakouském Tauplitzalmu!</p>

V této oblasti jsou podmínky pro běh naprosto ideální. Sníh je zde od konce listopadu až do dubna, mnohdy až do května.

Aniž by organizátoři tušili jaké budou u nás letos sněhové podmínky zvolili datum konání koncem března, kdy je zde obvykle nejkrásnější počasí, přes noc mrzne, přes den krásné jarní počasí s tvrdou vymrzlou stopou a samozřejmě mnoho SNĚHU.

Normálně je zde touto dobou přes dva metry, letos to na zdejší není tolik, ale 150cm pořád krása!

Letošní sezóna nám běžkařům mnoho radostí na našich horách neudělala. Udělejte si výlet do tohoto půvabného turistického místa a zakončete zde letošní „lyžařskou“ sezónu. Stojí to za to a pevně věřím, že toto místo navštívíte znovu nejen v zimě, ale také v létě kde zde naleznete mnoho zajímavých pěších cest pro výlety.

Místo: Tauplitzalm – Štýrsko Termín: Sobota 22.3.2014, start 10:30 Délka závodu: 36 km, klasickou technikou, hromadný start. Startovné: 650,– Kč Prize money:

  1. místo = 20000 Kč
  2. místo = 10000 Kč
  3. místo = 5000 Kč

Závodníci, kteří závod dokončí na padesátém prvním, stém prvním, stopadesátém prvním a dvoustém prvním místě, vyhrávají třídenní pobyt na Haus Alpinu. Tratě vedou po národním parku náhorní plošiny Tauplitzalmu v nadmořské výšce 1600 m., kde se v 80. letech pořádaly světové poháry v běhu na lyžích.

Tauplitz je jeden z nejstarších a na sníh bohatých lyžařských středisek Štýrska. Středisko je obklopeno Totes Gebirge (což v překladu znamená mrtvé hory) a nádhernou osamocenou vápencovou horou zvanou Grimming. Tauplitzalm (1650 – 1965 m) lyžařská vesnice bez aut dostupná bezplatným skibusem, vesnice s kuriózními chalupami, příjemnými restauracemi a pohodlnými hotely. Nachází se na slunné terase v horském terénu a většinou nad hranicí lesa. Turistické běžkařské trasy: Na Tauplitzalmu trénují také špičkoví běžci z mnoha zemí a využívají zdejší podmínky k vysokohorským soustředěním před důležitými závody. Na začátku 90 let byly na Tauplitzalm přeloženy 2× závody Světového poháru.

Stezka Freiberg na slunné náhorní plošině má 8 km upravovaných tratí Lärchwaldloipe 6 km Sturzhahn stezka 5 km

Kudy na Tauplitz: Vzdálenost: z Prahy 390km. Z Prahy pojedete přes České Budějovice a Linz. Z Linze sledovat směr Salzburg, sjezd na VorAlpenKreutz – směr Gratz, po cca 80 km těsně za mýtnou branou sjet na Liezen, z Liezenu sledovat směr Saltzburg a po cca 10 km odbočit doprava na Bad Mitterndorf, ve vesnici naleznete odbočku na Alpenstrasse. Silnice začíná mýtnou bránu. Z Brna směr Mikulov-Vídeň. Z Vídně sledovat směr Graz, za Viener Neustadt odbočit na dálnici S6, po ní pokračovat až do Leobenu, dále odbočit na A9, směr Salzburg až do Liezenu. Z Liezenu sledovat směr Salzburg a po cca 10 km odbočit doprava na Bad Mitterndorf, ve vesnici naleznete odbočku na Alpenstrasse. Silnice začíná mýtnou bránu. Poplatek za každé použití Alpenstrasse směrem nahoru je 10€ pro osobní auto a 5€ pro motorku. Při placení je možno vyjednat si různé varianty slev. Nabídky naleznete na webu Alpenstrasse.

Poplatek za mýtné v den závodu: Pokud povezete pouze běžecké vybavení je poplatek snížen po dobu závodu na 5 EUR, nahoře je parkoviště, potom pěšky na start cca 5–10 minut.

http://www.tauplitzalmmaraton.cz/

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu