Jiřímu Ježkovi byla ukradena téměř všechna kola

12.3.2014
<p>Absolutní šok a bezmoc. Po návratu z náročného dvacetidenního soustředění čekala na Jiřího Ježka šokující zpráva. Byl vykraden jeho sklad kol a cyklistického materiálu. Zmizelo pět kompletních kol DURATEC, připravený závodní silniční speciál DURATEC Cult na novou sezónu, spousta nových komponentů a vybavení, galusky, čistící kosmetika a oleje… Prostě Jirka přišel téměř o všechno materiálové vybavení na nastávající závodní období.</p>

“Je to zoufalství. Člověk se vrátí ve tři ráno unavený z náročného třítýdenního soustředění a čeká ho takováhle zpráva… Je to strašné. Zůstalo mi prakticky jen tréninkové kolo, které jsem měl s sebou na Mallorce a pak dráhový speciál, který byl čirou náhodou jinde. Jinak je všechno pryč! Ta škoda je obrovská…”, říká smutně a zároveň naštvaně náš nejúspěšnější paralympionik.

Za necelý měsíc čeká Ježka mistrovství světa v Mexiku, na které se právě na Mallorce poctivě připravoval. “Čtyři měsíce trénuju na nejdůležitější závod roku, makám, všichni mí sponzoři mi pomáhají, jak mohou, a pak přijde tohle. Věřte mi, že se mi chtělo brečet. Nejen kvůli materiálu v ceně přes půl milionu… Ale hlavně proto, že vím, kolik mě, mojí manželku a moje sponzory stojí práce, času, peněz a energie všechno to špičkové vybavení sehnat. Smutné je, že si tím zloději ani moc nepomohou, protože téměř vše je vyrobené speciálně na zakázku, v unikátním designu pro mě, často se jedná o jediné kusy v republice a na všech rámech kol je mé jméno…”

Ježkovi byl například ukraden i aerodynamický speciál Duratec Sprinter, na kterém jel v loňském roce časovku na Tour de France, kam byl pozván jako první hendikepovaný cyklista v historii. A právě podobná kola nemají pro běžné zloděje valný význam, protože jsou prakticky neprodejná. O to větší ztráta je to pak pro závodníka. “Jsou to kola postavená a vyladěná na milimetr. Jejich výroba a doladění trvá dlouho a komponenty, jako jsou disková kola či aerodynamická řídítka se objednávají týdny a měsíce i v případě, že je člověk danou firmou podporován a sponzorován. Nehledě na jejich cenu.”

Nejdůležitější nyní pro Jiřího Ježka a jeho nejbližší bude zabezpečit vybavení pro tréninky a závody, pro jeho práci. “První minuty zoufalství byly nejhorší. Potřebovali jsme se s manželkou o někoho opřít. Chci strašně moc poděkovat všem našim partnerů za bleskurychlou pomoc a solidaritu. Všechny firmy mi okamžitě přislíbily, že udělají maximum, abych mohl co nejdříve pokračovat v přípravě. Je mi líto, kolik to bude všechny stát energie. To vybavení nikdo jen tak nevyndá ze skladu… Každý díl na kole přeci musí někdo vyrobit, a po té zaplatit. I když jsem sponzorovaný profesionál, nemůžu přijít za svými partnery a automaticky chtít, aby mi vše teď dali znovu. Tuhle krádež pocítím finančně i já osobně…”, dodal nevesele hendikepovaný sportovec, který se rozhodně vysokým platem pyšnit nemůže. Smutné je, že ti co kradli, museli dobře vědět, co kradou a komu to kradou…

“Je mi jasné, že kola s veškerým materiálem jsou už pravděpodobně někde v nenávratnu za hranicemi, ale kdyby přeci někdo nějakou náhodou na něco podezřelého narazil, kontaktujte nás prosím na mých stránkách www.jirijezek.cz, (kde je i podrobnější popis ukradených věcí) nebo přímo Policii ČR. Díky moc! Je to pro mě a pro všechny, kteří mi pomáhají, velká rána a komplikace, ale slibuji všem, kteří mi fandí, že tím nenechám srazit na kolena!”, dodává odhodlaně Jirka.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu