Kulhavý na handbiku

18.2.2014
<p>Ještě minimálně 14 dní potrvá, než olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, který se zotavuje po zlomenině kolenní čéšky, bude schopen první tréninkové zátěže. Nicméně, po patnácti dnech poúrazové rekonvalescence Jára denně podstupuje upravený tréninkový model, který má pomoci udržet zdravé části těla v odpovídající kondici.</p>

Kromě celé řady posilovacích cviků zaměřených na horní část těla, také udržuje nepostiženou nohu v pohybu na svém trenažeru a pro vytrvalostní zátěž používá handbike.

„Samozřejmě se snažím každý den alespoň hodinu cvičit a trochu zatížit zdravou nohu. Také jezdím na handbiku, což je super, že se dostanu ven. Každopádně i tak je pauza hodně nepříjemná. Dva měsíce kvalitního tréninku jsou pryč a já budu muset začít od nuly, dostat se opět na závodní váhu a hlavně vyrovnat všechny disbalance, což bude trvat pár měsíců.

I tak věřím, ze bych měl být nachystaný na MS v Maratonu“ uvádí Jaroslav.

Na otázku, kdy by mohl vstoupit do sezóny odpovídá, „chtěl bych stihnout první závod světového poháru. Nyní je ještě moc brzy na to, konstatovat, jestli je ta představa reálná. Když to vyjde tak půjde jen o to, zkusit být v Top 50 a sebrat alespoň pár bodů kvůli startovní pozici na další závody“ konstatuje náš nejúspěšnější biker a dodává,

„rád bych poděkoval všem mým partnerům, kteří mi ihned poskytli důležitou pomoc pro rychlejší rekonvalescenci“ .

Jaroslav Kulhavý je už dlouhé roky patronem tělesně handicapovaných cyklistů. Když projevil přání zařadit do svého speciálního tréninkového programu i jízdu na handbike, Tomáš Pouch, šéf klubu handicapovaných cyklistů Černí koně nelenil a přispěchal na pomoc s novým strojem.

Pro urychlení rehabilitace, špatně se hojícího zranění, Jaroslav používá švýcarský elektrostimulátor Compex a nedílnou součástí léčby jsou také osvědčené tablety Flexit Gelacoll od společnosti Nutrend.

tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu