Oblečení Endura – aerodynamika pro Movistar

5.2.2014
<p>Skotský výrobce oblečení Endura vstoupil do první silničářské ligy, když mezi týmy, s nimiž spolupracuje, přidal po bok ekipy Endura-NetApp také mnohem věhlasnější stáj Movistar. Z tohoto důvodu navázal loni spolupráci s firmou Drag2Zero, která by měla vést k vytvoření kolekce aerodynamického oblečení.</p>

Aerodynamika je zejména v posledních letech v profipelotonu velmi skloňována, nezapomíná se na nic – komponenty, rámy, oblečení, doplňky. Vše hraje roli, vše může ušetřit sílu. Prvním cílem firem Endura a Drag2Zero je kombinéza a návleky.

Sponzoring Movistar týmu ze strany Endury začal 1. ledna tohoto roku, ovšem spolupráce těchto značek se rozběhla o několik měsíců dříve, aby rozsáhlý testovací program byl dokončen před začátkem sezóny 2014. „Byli jsme svědky toho, jaké přínosy mají žádoucí změny na oblečení v průběhu mnoha let. Viděli jsme, jak pomocí správného materiálu a střihu lze dosáhnout velkého zlepšení výkonu,“ popsal důvody odstraňování aerodynamických nedostatků Simon Smart z Drag2Zero, mezinárodně uznávaný odborník na aerodynamiku v cyklistice. Kombinace aerodynamického tunelu v Brackley (právě tady pomáhali například navrhovat řadu zapletených kol Smart ENVE, ale také cyklistické rámy jako Giant Trinity či Scott Plasma III), Simonových zkušeností a vlastního zázemí Endury umožňovala rychlé reakce ve výrobě prototypů na základě nejnovějších výsledků testování. Spolupráce není naplánována na krátkou dobu, má dlouhodobý charakter. „Aero“ poznatky budou využity při výrobě aero-oblečení pro sportovní jezdce a závodníky, které ponese označení Endura-Drag2Zero.

Endura podporuje cyklistiku na více frontách. Vedle kontinentálního týmu NetApp-Endura a špičkového Movistaru je dodavatelem oblečení pro Superior Brentjens MTB Racing Team na rok 2013 a 2014, na seznamu dále je britský freerider a dirt jumper Cris Smith, ale také fenomenální sjezdařka Tracy Moseleyová a její T-Mo Racing Project.

(red)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu