Jaroslav Kulhavý má po pádu zlomenou čéšku

4.2.2014
<p>Nepříjemný úraz si v neděli na náledí přivodil olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. Na ledové plotně upadl a diagnóza lékařů zní – zlomenina kolenní čéšky.</p>

Rozsah zranění je takový, že je jisté, že Jaroslavův plánovaný start v sezóně 2014 bude posunutý. Léčení vyžaduje nejméně čtyřtýdenní fixaci kolenního kloubu a následné dva týdny rehabilitace bez fyzické zátěže.

„Bylo to takové nevinné uklouznutí na ledové plotně“, popisuje průběh zranění Jaroslav a dodává, “dopad byl ale příliš tvrdý a koleno to nevydrželo. Je to k vzteku, po letech byla zimní příprava super a bez problémů. Nyní mne bude čekat těžkých pár týdnů. Věřím, že vše zvládnu a brzy budu zase na 100% připraven závodit. V tuto chvíli nejsme schopni říct, kdy to bude. Každopádně MS v maratonu i cross country bych měl stihnout.

„Je to samozřejmě smůla, tím spíš, že Jára dosavadní přípravu absolvoval výborným způsobem a po prosincovém a lednovém soustředění na Mallorce byl ve vynikající kondici. Nicméně, si myslím, že i přes to nepříjemné a bolestivé zranění se dokáže připravit na nejdůležitější závody sezóny, avšak ohledně úvodních závodů SP to není možné říct. Doufáme, že brzy Jaroslav přejde na upravený tréninkový program, který udrží zdravou část těla v odpovídající kondici“ doplňuje trenér Viktor Zapletal.

(tz)

Foto: ilustrační obrázek

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu