PŘEDSTAVUJEME Kona Precept DL

20.1.2014
<p>Již počtvrté přinese časopis Velo dlouhodobý test kol. Každý tester dostane na sedm měsíců celoodpružené horské kolo s povinností najet dostatečný počet kilometrů a psát pravidelné příspěvky do blogů na stránkách iVelo.cz. Letošní výběr kategorie kol padl na 27,5" trail biky. Pátý ze šestice, který si představíme, je Kona Precept DL.</p>

Pro Precept vybrali jeho tvůrci zeslabované trubky z hliníkové slitiny 6061, do rozšířené hlavové trubky umístili ložiska, zadní patky zpevnili pevnou osou s rozměrem 142×12 mm. Zůstali věrni přepákovanému jednočepu, co se konstrukce zadní stavby týče, v tomto případě pojmenovaném Swinger independent suspension. Zdvih rámu je 130 mm, přední vidlice má ještě o centimetr více.

Tlumič RockShox Monarch R má nastavitelný tlak vzduchu a odskok, vidlice RockShox Sektor Silver TK pak ještě navrch zamykání na vrchu korunky a pevnou 15mm osu. Obě kola se točí na pevných osách, tvoří je náboje Shimano Deore, pláště Maxxis Ardent 27,5×2,25″ a ráfky WTB SX23. Osazení Shimanem klesá od SLX měničů až k řazení Altus s devíti rychlostmi. Další komponenty už Kona zajistila ze svých zdrojů.

Za 14,46 kg vážící kolo (ve velikosti M) zaplatíte 42 170 Kč

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu