Hačecký a Růžičková mistry v bodovačce

17.12.2013
<p>Roudnická cyklistka hájící barvy italské stáje Pasta Zara-Cogeas Martina Růžičková se na motolském velodromu stala mistryní České republiky v bodovacím závodě. Mužům naopak kraloval domácí Vojtěch Hačecký.</p>

Šampionát byl kvůli nepřízni počasí z původního srpnového termínu přesunut na prosincový pátek 13. Ten ale Martina Růžičková může označit za svůj šťastný. Roudnická rodačka totiž ženskému pelotonu jasně dominovala už od samého začátku, což potvrzuje zisk tři a devadesáti bodů. Nejen, že Růžičková vyhrávala jednu bodovačku za druhou, ale celému startovnímu poli se jí podařilo vsadit hned dva okruhy. Nejvíce se jí snažily „zavařit“ sestry Ema a Sára Kaňkovských, které ji nakonec ve zmíněném pořadí také doprovodily na pódium. Díky více než padesátibodovému rozdílu nebylo o vítězce pochyb. „Vyhrát je parádní, ale v závodě mi chyběla Jarmila Machačová, která kvůli zdravotním problémům nemohla nastoupit. Kdybychom jely spolu, těšilo by mě vítězství mnohem více,“ upozornila na absenci úřadující mistryně světa v bodovačce novopečená česká šampiónka Martina Růžičková.
Jarmila Machačová byla na velodromu tentokrát v roli diváka. „Mrzí mě, že jsem nemohla jet. Trošku jsem váhala, ale pak jsem se rozhodla zbytečně neriskovat,“ podotkla Machačová oblečená do duhového trikotu, jelikož se na motolské dráze konalo také setkání mistrů světa a Evropy. Solidní divácká kulisa v rámci Velké ceny Hlavního města Prahy sledovala nabitý celodenní program, jež uzavřel mistrovský bodovací závod mužů. Ten ovládla trojice domácích borců z Dukly Praha. Titul vybojoval Vojtěch Hačecký před kolegy Martinem Bláhou a nestárnoucím Milanem Kadlecem.

Výsledky – Bodovací závod ženy: 1. Martina Růžičková 93 (Pasta Zara-Cogeas), 2. Ema Kaňkovská 39, 3. Sára Kaňkovská 32 (obě Mapei Cyklo Kaňkovský).

Bodovací závod muži: 1. Vojtěch Hačecký 39, Martin Bláha 30, Milan Kadlec 28, Jan Dostál 23 (Bohemia Cycling Team), 5. Vrážel 16 (SKC Tufo Prostějov).

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu