Škola kola volá – první náhledy knihy

2.12.2013
<p>Čtenáři iVelo.cz se můžou jako první podívat na náhledy nové knihy Pepy Dresslera a Markéty Navrátilové s jednoduchým titulem Škola kola. Víc už o ní samotný Pepa.</p>

„Je to rok, kdy jsme s Markétou fotili první ukázkový díl do nového vydání, bylo to s Tomášem Hanákem v Nižboru. Byla zima a on v montérkách s nápisem Michelin pracoval na přestavbě nádražního domku, ze kterého chtěl udělal restauraci. Markétě mrzly prsty, mně mrzly prsty, ale bylo to milé setkání. Jsme o rok starší a bohatší o řadu zážitků. Tomášova restaurace Zastávka od léta vítá své hosty a za pár dní bude v prodeji i kniha.

Práce na ní bylo opravdu hodně a věřím, že čtenáře bude bavit a pomůže jim v jejich ježdění na kole. Na 272 stranách je 14 výukových kapitol, které jsou věnované různým dovednostech, různým typům cyklistů a odehrávají se v rozličném prostředím. Každá kapitola začíná základními informacemi a výukou, pak následuje text hosta, vyprávění z focení a podrobná fotografická výuka. Vše je doplněné řadou fotografií zachycených přes Markétin objektiv.

Už v první knížce, ale i na mých campech jsem si ověřil, že jako prvek výuky velmi dobře funguje porovnávání. Proto jsme s Markétou vybrali 14 hostů, kteří jsou mými žáky. Ukazují různé pohledy na cyklistiku a také většinu chyb, dělá dělá bohužel většina z vás. Každý host nám také napsal malou úvahu na téma překonávání překážek v životě a myslím, že to jsou hodně zajímavé i zábavné texty.

Naše žáky jsme vybírali velmi pečlivě. Aby bavili nás, ale také vás, a aby měli vztah ke kolu. A focení pro nás bylo vždy velmi milé setkání se zajímavými lidmi a myslím si, že to porovnávání s nimi velmi dobře funguje.

Snažil jsem se do knihy zařadit opravdu ty základní dovednosti, které mohou trénovat děti, holky, chlapi i maminky. V co nejlepším zvládnutí těch elementárních prvků je cesta k lepší technice a větší radosti z ježdění na kole. A to platí pro hobby jezdce i závodníky.

Poslední čtyři měsíce jsem strávil spoustu času u počítače, když jsem psal všechny texty, které jsou v knize, a Markéta vybírala fotky. Kniha se už tiskne, 10. prosince vyjedou z tiskárny první výtisky a začneme je rozesílat. Už teď si ji můžete objednat na www.skolakola.cz a nebo po 10. prosinci prohlédnout a zakoupit v obchodech Alpine Pro.

Křest se uskuteční v pondělí 16. prosince 2013 od 18.30 hod. ve fusion hotelu 360° Lounge Bar v Praze. Moderovat ho bude Tomáš Hanák, jezdit na kole bude a skákat Jakub Zadar Kohák a těšit se můžete na další překvapení. Na místě si budete moct knihu koupit i si ji nechat podepsat.

Budeme se na vás těšit.“

Pepa Dressler

Více informací na www.skolakola.cz

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu