BC BikeRace se vrací na North Shore

24.11.2013
<p>Není závod jako závod, a ten mountainbikový v Britské Kolumbii není jako jiné mountainbikové závody. Koná se každoročně na přelomu června a července na sever od Vancouveru a patří bezpochyby k tomu neosobitějšímu a nekrásnějšímu, co lze na horském kole zažít. Novinky o ročníku 2014 jsou již veřejným tajemstvím, trať British Columbia Bike Race se po třech letech vrací na vysuté lávky a náročně budované traily North Shore. Je nasnadě, že takové bikové marathony nebudou patřit do závodního kalendáře bývalých silničářů.</p>

Po třech letech budování a zdokonalování North Shore lze tato žebříková přemostění opět zařadit do programu závodu. Stavitelé trati tyto úseky nazývají jako „pump and flow“. Dlužno říci, že většina z tratě osmidenního etapového závodu vede po singltrecích.

„Legandární North Shores hrály důležitou úlohu při formování mountainbikové historie a spojení této historie se severním Vancouverem a Whistlerem prostě dává smysl“, řekl prezident BCBR Dean Payne. „Chceme účastníkům nabídnout životní zážitek z jízdy“.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu