Tým Bauknecht Author 2014

21.11.2013
<p>V roce 2014 nastoupí cyklistická stáj Bauknecht Author z Hradce Králové již do své dvacáté sezony a opět se zařadí mezi celky kontinentální celky UCI. Tentokrát nedochází k tak výrazným změnám ve vizualizaci týmu, ale o to větší změny doznala sestava týmu, která prochází generační obměnou.</p>

Z původních 12 členů týmu Bauknecht Author zůstává pouze polovina z nich. Těmi, kteří zůstávají, jsou Tomáš Bucháček, David Dvorský, Josef Hošek, Tomáš Kalojíros, Jiří Polnický a Tomáš Zechmeister. Tuto šestice potom doplní následující jezdci Martin Hunal z AC Sparta Praha, Jan Kadúch ACS Dukla Praha, Przemyzslaw Kasperkiewicz z nizozemského týmu WV De Jonge Renner a Jan Svorada z SKC Tufo Prostějov.

„Martin Hunal je všestranným závodníkem, který je schopen zaspurtovat, ale umí vyhrát i vrchařské soutěže. Jak je patrné z letošních výsledků, Martin jezdí velmi aktivně, nebojí se úniků a ani mu nedělá problém pohyb v pelotonu. Na Jana Kadúcha vsázíme jako na sprintera, který nám chyběl od odchodu Schulzeho. Věřím, že se výkonnostně zlepší a dokáže svou rychlost využít v závěru etap a jednorázových závodů. Kasperkiewicz k nám přechází na doporučení Bartosze Huzsarkieho z NetAppu. Premyzslaw je všestranným závodník jehož hlavní předností je časovka, a kterému určitě nebudou dělat problémy závody na větru. Poslední nováčkem v týmu bude Jan Svorada, který je talentovaným závodníkem, ale prozatím bez většího prosazení se v pelotonu a až čas ukáže, jestli se i díky týmu výkonnostně zvedne“, hodnotí posily pro novou sezonu trenér Otakar Fiala.

Materiálově zůstává tým dál věrný osvědčeným značkám a to především z české produkce. Kolo bude v letošním roce opět postaveno na nejvyšším modelu značky Author, který v roce 2014 ponese jméno Charisma77 a opět bude laděn do barev týmu Bauknecht Author Doplněno pak bude slavičínskými koly Remerx. Závodníci oblečou dresy z produkce firmy Lawi a změnou nebudou ani italské helmy LAS v týmových barvách a brýle Salice.

Závodní program v sobě nese tradiční podniky počínaje Českým pohárem a všemi českými UCI závody, přes každoroční cyklistická klání primárně v sousedních státech. V letošním roce se však Bauknecht Author znovu vrátí na asijskou půdu, když závodní sezonu zahájí podnikem UCI 2.1 Tour de Taiwan. „V letošním roce jsme omladili celý tým a rádi bychom si opět vzali zpět prvenství v nejvyšší české soutěži a také chceme zamíchat kartami i v rámci mistrovství ČR. Jednání jsme vedli i s Františkem Raboněm, který těsně před podpisem smlouvy dal přednost nabídce z nejvyšších pater cyklistiky. Stěžejními pro nás pak budou domácí závody jako Czech Cycling Tour, Grand Prix Královéhradeckého kraje, ale těšíme se i na obnovený Závod míru. Stejně tak bychom se chtěli prosadit na zahraničních podnicích a tradičně nominovat naše jezdce na Mistrovství Evropy U23 a Mistrovství světa v kategorii U23 i Elite“, řekl k cílům týmu ředitel hradecké stáje Vladimír Vávra.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu