Cena Roberta Bakaláře a závěr Enduro Serie

12.11.2013
<p>Přínos a propagace české cyklistiky – takové je kriterium pro udělení ceny Roberta Bakaláře, legendárního novináře a televizního komentátora, kterou uděluje sdružená Bike for Life, organizátora „spořitelního“ seriálu Kolo pro život. Prvním oceněným byl v roce 2011 Jaroslav Kulhavý, umístění si zopakoval i v dalším roce spolu s paralympikem Jiřím Ježkem.</p>

Letošní cena, stylizovaný převodník od akademického sochaře Richarda Čermáka, byla asi snadnou volbou. Za životní výsledky na Tour de France a vítězství v Amstel Gold Race spolu s dalšími úspěchy se jejím držitelem stal člen profesionální stáje Saxo-Tinkoff Roman Kreuziger.

Na podiu se v pondělí 11. listopadu sešel s generálním ředitelem České spořitelny Pavlem Kysilkou. Ten přebral ocenění za celou Českou spořitelnu. Její přínos domácí cyklistice je mnohostranný, od roku 1994 nepřetržitě sponzoruje jeden ze špičkových českých MTB týmů, kterým prošla řada medailistů a olympioniků, ve stejném roce začala její přímá účast na ojedinělé akci – Pražských schodech, čtrnáct let je mecenášem největšího seriálu závodů horských kol a nezapomíná i na mládež podporou cyklistického centra ve Vimperku.

Další slavnostní události v pražské restauraci Koloniál bylo vyhlášení vítězů prvního ročníku Specialized Enduro Serie 2013. Na start čtyř závodů seriálu se postavilo celkem 650 účastníků, na podiu pro oceněné se v kategorii žen postavily vítězka Jitka Škarnitzlová (Giant Cycle Point), druhá v pořadí Ivana Pechoutová (SRAM Rubena Trek) a bronzová Andrea Drenguláková (TJ Cykloprag). Mezi muži si vítězství zajistil Jiří Fikejz (Befisport – AGang) před Přemkem Tejchmanem (Commencal team) a Tomášem Kutinem (Gigantic Racing team). Kdo ví, možná právě příští rok může být tato série adeptem na další cenu Roberta Bakaláře.

Lubomír Severin

Symbolický převodník pro oceněné za propagaci české cyklistiky.

Na podiu se spolu s oceněnými Romanem Kreuzigerem a Pavlem Kysilkou sešli Roman Čermák, Zuzana Bakalářová a Robert Bakalář jr.

Vítězná sestava ženské části Specialized Enduro Serie…

…a její mužská obdoba.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu